Dovlecei cu urda si marar la cuptor

Printeaza

Dovlecei cu urda si marar la cuptor din: dovlecei, urdă, caş, telemea, oua, faina, cascaval, iaurt, unt, marar, sare, pesmet, unt.

Dovlecei_cu_urda_si_marar_la_cuptor

Ingrediente:

  • 4 dovlecei tineri, de dimensiune medie
  • 200 g amestec de urdă, caş şi telemea mai nesărată
  • 3 ouă
  • 2 linguri făină
  • 200 g caşcaval
  • 6 linguri iaurt
  • 2 linguri unt
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • câte 1 lingură pesmet şi unt pentru tavă

Mod de preparare:

Decojesti dovleceii îi tai rondele groase de 1 cm şi le presari cu puţină sare. Cât timp dovleceilor li se scurge zeama, pregăteşti sosul alb.

Topeşti într-o tigaie untul, presari făina, ames­teci energic şi adaugi treptat iaurtul. Laşi să fiarbă la foc mic, iar după 5 minute, stingi focul şi adaugi sare după gust şi mărarul fin tocai

Ungi cu unt o tavă mică, o tapetezi cu pesmet şi aşezi un strat de dovlecei. Pui umplutură de brânză, apoi un alt strat de dovlecei uşor suprapuşi.

Deasupra torni restul de iaurt bătut cu ouăle şi un praf de sare. Presari caşcaval ras şi introduci vasul în cup­torul preîncălzit, pentru 30-40 de minute, la foc mediu. Serveşti preparatul de preferinţă cald.

Dovlecei cu urda si marar la cuptor

Dovlecei_cu_urda_si_marar_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.