Dovlecei cu ton

Printeaza

Dovlecei cu ton din: dovlecei, sos de rosii, mozzarella, ton, ulei, usturoi, faina, unt, nucsoara, patrunjel, oregano, sare.

Ingrediente:Dovlecei_cu_ton

  • 1 kg dovlecei
  • 350 g sos de rosii
  • 200 g mozzarella
  • 200 g ton din conserva in ulei
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 30 g unt
  • 1 praf de nucsoara
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita oregano
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii şi îi tai în felii lungi, subţiri de 7-8 mm, pe care le frigi la foc mic, într-o tigaie antiade- rentă. Intre timp, căleşti puţin usturoiul curăţat şi tocat mărunt, în uleiul încins, adaugi apoi tonul mărunţit, scurs de ulei, sosul de roşii şi oregano.

Laşi să fiarbă la foc mediu,1/4 oră, până scade. La final adaugi pătrunjelul tocat fin şi sare după gust.

Topeşti untul într-o tiga­ie, presari făina şi ames­teci energic, apoi torni treptat laptele, presari sare, nucşoară şi piper şi omogenizezi sosul alb. Continui să amesteci până se îngroaşă, ajungând la consistenţa smântânii.

Intr-o formă pentru chec, pui în straturi sosul de ton, sosul alb, câteva felii de dovlecei şi mozzarella tăia­tă cubuleţe.

Continui stra­turile până când termini dovleceii şi mozzarella. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 1/2 oră. După ce checul s-a răcit complet, îl porţionezi.

Dovlecei cu ton

Dovlecei_cu_ton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.