Dovlecei cu sos alb

Printeaza

Dovlecei cu sos alb 

Ingrediente:Dovlecei cu sos alb

  • 6 dovlecei mijlocii
  • 2 l apă
  • sare
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură făină
  • 1 ceaşcă lapte
  • 2 linguri brânză rasă

 

 

Mod de preparare:

Se rad dovleceii de coajă, se rad apoi pe o răzătoare cu găuri mari, astfel încât să iasă lungi, ca tăiţeii. Se fierb puţin în apă clocotită, potrivită de sare.

Când sunt aproape fierţi, se scurg prin strecurătoarea de macaroane. În acest timp se face un sos alb din făină şi unt, stins cu lapte (sau cu zeama de la dovlecei), se amestecă cu dovleceii şi cu brânza rasă. Se aşază într-o formă şi se dau la cuptor să se rumenească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.