Dovlecei cu smantana si chimen

Printeaza

Dovlecei cu smantana si chimen

Dovlecei cu smantana si chimen din: dovlecei, unt, smantana, chimen, ulei, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 30 g unt
  • 125 ml smântână
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi-i tai pe diagonală felii groase de 5 mm. Le rumeneşti apoi în unt şi când sunt gata le scoţi pe o farfurie pe şerveţele de hârtie care să absoarbă grăsimea.

In uleiul rămas prăjeşti seminţele de chimen, adaugi zeama şi coaja rasă de lămâie şi când dă în clocot dai deoparte, laşi puţin să se răcească şi o amesteci cu smântână. Pui şi feliile prăjite de dovlecei şi mai fierbi totul 1-2 minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi place chimenul, deci sa fac reteta asta iese din discutie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.