Dovlecei cu masline si vin

Printeaza

Dovlecei cu masline si vin din: dovlecei, usturoi, ceapa, masline, ulei, vin, faina, lamaie, busuioc, bulion, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei cu masline si vin

  • 2 dovlecei
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 100 g măs­line
  • 5 linguri de ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 lingură de făină
  • zeamă de lămâie
  • busuioc
  • 1 lingură de bu­lion
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dovleceii (necurăţaţi) se spală, se şterg şi se taie în felii de 1 cm grosime. Se presară cu zea­mă de lămâie, sare şi piper, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi. Se scot şi se aşază pe un platou.

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se taie mărunt, se prăjesc şi se sting cu bulion, zeamă de lămâie şi vin. Se adaugă pipe­rul, busuiocul şi pătrunjelul tocate mărunt.

Măslinele tăiate felii se pun peste dovlecei şi deasupra se toarnă sosul. Se lasă la frigider 10-15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.