Dovlecei cu măsline cu maghiran

Printeaza

Dovlecei cu măsline

Ingrediente:Dovlecei cu măsline cu maghiran

  • 1 kg dovlecei
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 cepe
  • 250 g măsline dietetice
  • 1 foaie dafin
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • maghiran şi tarhon

 

Mod de preparare:

Ceapa tăiată mărunt se căleşte în apă şi ulei. După ce s-a înmuiat bine, se adaugă dovleceii curăţaţi de coajă şi seminţe, tăiaţi cubuleţe ceva mai mari, şi se călesc împreună cu ceapa. Se adaugă şi apă cât să-i acopere şi se fierb înăbuşit.

Când sunt aproape fierţi, se adaugă foaia de dafin, condimentele şi măslinele desărate. Se acreşte cu zeamă de lămâie şi se opreşte focul. Mâncarea se serveşte rece.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Sotului i-au placut dovleceii cu masline. Am facut doar pt el pt ca eu nu prea mananc dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.