Dovlecei cu ceapa la borcan

Printeaza

Dovlecei cu ceapa la borcan din: dovlecei, ceapa, seminte de mustar, marar, otet, foi de dafin, radacina de hrean, apa, sare grunjoasa, boabe de piper negru, seminte de coriandru.

Ingrediente:Dovlecei_cu_ceapa_la_borcan

  • 3 kg dovlecei
  • 1 kg ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 500 ml otet
  • 5 foi de dafin
  • 2 radacini de hrean
  • 1 l apa
  • 5 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingura boabe d epiper negru
  • 1 lingura seminte de coriandru

 

Mod de preparare:

Spălaţi dovleceii şi tăiaţi-i în felii cu grosimea de 5 mm. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în rondele. Dacă este mai mică, lăsaţi-o întreagă.

Puneţi în borcane felii de dovlecei, rondele de ceapă şi cepe întregi, câte 1 bucăţică de hrean, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă seminţe de muştar şi 1 ramură de mărar.

Fierbeţi oţetul cu apa, sarea, seminţele de coriandru, piperul, mărarul şi boabele de muştar rămase.

Turnaţi lichidul fierbinte peste ingredientele din borcane, lăsaţi borcanele la răcit şi apoi legaţi-le.

Dovlecei cu ceapa la borcan

Dovlecei_cu_ceapa_la_borcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.