Dovlecei cu carne de vită si usturoi

Printeaza

Dovlecei cu carne de vită si usturoi din: carne de vita, dovlecei, ulei, ceapa, vin, faina, rosii, usturoi, pasta de tomate, marar, smantana, piper, sare.

Ingrediente:Dovlecei_cu_carne_de_vita_si_usturoi

  • 500 g carne de vita
  • 4 dovlecei
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 20 ml vin
  • 2 linguri faina
  • 2-3 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g pasta de tomate
  • 1 legatura marar
  • 150 g smantana
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Curăţaţi şi tăiaţi mărunt ceapa. Tăiaţi carnea în felii subţiri şi bateţi-le cu ciocanul pentru şniţele. Spălaţi şi înăbuşiţi car­nea în 50 ml ulei şi puţină apă.

Când s-a înmuiat, adăugaţi la înăbuşit ceapa. Stingeţi cu apă caldă şi lăsaţi-le să mai fiarbă 15- 20 min.

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi dovleceii rondele. Căliţi puţin rondelele în uleiul rămas. Spălaţi, decojiţi şi tăiaţi roşiile în felii. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.

In vasul cu carnea, adăugaţi dovleceii, roşiile, usturoiul, vinul, pasta de tomate şi făina dizolvate în 150 ml apă, sare şi piper după gust.

Fierbeţi mâncarea încă 10 min., la foc mic. Serviţi mâncarea cu mărar tocat fin şi smântână.

Dovlecei cu carne de vită si usturoi

Dovlecei_cu_carne_de_vita_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.