Dovlecei cu branza

Printeaza

Dovlecei cu branza

Ingrediente:Dovlecei cu branza

  • 5 dovlecei
  • 5 linguri brînză de vacă sau urdă
  • 1 ou
  • 150 g smîntînă
  • 1 linguriţă griş
  • 2 legături mărar
  • 1 lingură unt
  • 1/2 lingura făină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tăiem căpăcelele la amîndouă cape­tele dovleceilor. îi curăţăm de coajă. Cu cuţitaşul dinţat, scobim miezul dovlecei­lor lăsînd numai carnea. Apoi îi spălăm şi turnăm peste ei apă clocotită. Pe urmă îi clătim în apă rece şi îi lăsăm să se scurgă.

Pregătim brînza. O punem sub presă. O frecăm bine cu o lingură de lemn, îi dăm după gust sare, puţin piper şi mărar tocat. Adăugăm oul. Dacă brînza este grasă, o lăsăm aşa. Dacă este seacă, fre­căm mai înainte o bucată de unt şi apoi o amestecăm cu brînza. Adăugăm grişul şi umplem dovleceii cu o linguriţă, apoi îi ştergem cu un şervet curat. Prăjim pu­ţin dovleceii ca să piardă gustul de crud.

Pregătim o cratiţă cu puţină apă, o bucată de unt, puţină sare şi o punem la fiert. Cînd fierbe apa şi sarea s-a topit, dăm drumul dovleceilor. Dacă nu sînt acoperiţi cu zeamă, mai turnăm apă clo­cotită. Acoperim cratiţa cu capacul şi lă­săm să fiarbă pînă scade apa, rămînînd foarte puţină pe fund.

Facem un rîntaş cu jumătate de oră înainte de masă.. Turnăm peste dovlecei împreună cu 1/2 din cantitatea de smîn­tînă şi lăsăm să clocotească pînă ce scade sosul.

Inainte de a servi, punem într-o crăticioară restul de smîntînă, lăsăm să dea un singur clocot şi turnăm peste dovle­cei, Presărăm mărar tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.