Dovlecei cu carne la gratar
PrinteazaO reteta de dovlecei cu carne la gratar din: dovlecei, carne, rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare si piper.
- 500 g dovlecei
- 800 g carne pentru gratar – pui, porc
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 legatura patrunjel
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căliţi ceapa tocată şi usturoiul pisat în ulei. Adăugaţi roşiile tăiate în bucăţi şi lăsaţi să fiarbă 10 minute. Curăţaţi de coajă dovleceii şi tăiaţi-i în două, pe lungime. Rumeniţi dovleceii într- o tigaie cu ulei, până primesc o culoare aurie.
Aşezaţi-i pe un platou cald, condimentaţi-i şi turnaţi peste ei sosul de roşii. De jur împrejur aranjaţi feliile de carne prăjite la grătar. La servire, adăugaţi pătrunjel tocat şi ardei iute, după plac.
Dovlecei cu carne la gratar
Pofta buna!