Dovlecei caju

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de dovlecel caju din: dovlecel, alune caju, morcov, iaurt, pesmet, ulei si marar. Spre deosebire de alte tipuri de alune, caju conţin mai puţine grăsimi şi sunt foarte bogate în antioxidanţi şi acizi graşi.

Ingrediente:Dovlecei caju

  • 1 dovlecel
  • 100 g alune caju
  • 1/2 morcov
  • 1 lingură cu iaurt
  • 1 lingură cu pesmet
  • 1 linguriţă cu ulei
  • mărar

 

Mod de preparare:

Rumeneşte puţin alunele caju într-o tigaie ne­unsă. După ce s-au răcorit, zdrobeşte-le într-un mojar.

Spală dovlecelul, taie din el 4-5 felii, pe lungi­me, cât mai subţiri (restul de dovlecel se rade şi se înăbuşe cu morcovul ras).

După ce s-a răcorit, amestecă-l uşor cu iaurtul, alunele, pesmetul şi mărar tocat. într-un vas, pune feliile de dovlecel rumenite puţin, iar deasupra, ameste­cul de dovlecel ras.

Dovlecei caju

Dovlecei caju

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.