Dovlecei cu branza

Printeaza

Dovlecei cu branza din: dovlecei, rosii, frunze de busuioc, branza de burduf, ceapa, faina, parmezan, zahar, ulei de masline, sare si piper.

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Căliţi în ulei ceapa curăţată şi tocată mărunt. Adăugaţi roşiile tăiate în cubuleţe, zahărul şi puţină sare.

Fierbeţi la foc potrivit, aproximativ 20 de minute, până când obţineţi un sos mai consistent.

Condimentaţi-l cu sare şi piper şi cu frunze de busu­ioc tăiate.

Spălaţi dovleceii şi tăiaţi – i în felii cu grosimea de 5mm, pe lungime.

Tăvăliţi feliile prin făină şi apoi prăjiţi-le în mult ulei încins. Scoateţi- le pe hârtie absorbantă când sunt rumenite.

Ungeti cu ulei un vas termorezistent. Aşezaţi un strat de felii de dovle­cei, peste care presăraţi bucăţi de brânză, puţin parmezan şi turnaţi cu o lingură sos de roşii.

Repetaţi operaţiunile până când se termină ingredientele. Deasupra radeţi parmezan.

Acoperiţi vasul cu folie aluminată şi puneţi-l la cuptor, la foc potrivit, timp de 20 de minute.

Scoateţi apoi folia şi mai lăsaţi pre­paratul la foc mai iute până când se rumeneşte deasupra.

Dovlecei cu branza

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.