Dovlecei a la grecque
PrinteazaDovlecei a la grecque
- 1,2 kilograme de dovlecei
- 200 g brânză feta
- 3 ouă întregi
- 60 g parmezan ras
- ulei de măsline (pentru vasul care se pune la cuptor)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi dovleceii, apoi tăiaţi-le capetele. Fierbeţi-i întregi, în apă cu sare, timp de 15 minute, apoi scurgeţi-i. Sfărâmaţi dovleceii calzi şi lăsaţi-i 30 de minule într-o sită, pentru a se scurge bine.
Sfărâmaţi brânza feta cu furculiţa. Bateţi bine ouăle într-o salatieră. Adăugaţi brânza feta sfărâmată şi parmezanul ras. Săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine.
Incorporaţi dovleceii în amestec. Turnaţi totul într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei de măsline. Puneţi la cuptor a 160° (treapta 5/6) şi coaceţi 40 de minute. Crusta trebuie să fie bine rumenită.
Acest preparat se poate servi şi ca garnitură.
Pofta buna!