Dovlecei a la grecque

Printeaza

Dovlecei a la grecque 

Ingrediente:Dovlecei a la grecque

  • 1,2 kilograme de dovlecei
  • 200 g brânză feta
  • 3 ouă întregi
  • 60 g parmezan ras
  • ulei de măsline (pentru vasul care se pune la cuptor)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spălaţi dovleceii, apoi tăiaţi-le capetele. Fierbeţi-i întregi, în apă cu sare, timp de 15 minute, apoi scurgeţi-i. Sfărâmaţi dovleceii calzi şi lăsaţi-i 30 de minule într-o sită, pentru a se scurge bine.

Sfărâmaţi brânza feta cu furculiţa. Bateţi bine ouăle într-o salatieră. Adăugaţi brânza feta sfărâmată şi parmezanul ras. Săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine.

Incorporaţi dovleceii în amestec. Turnaţi totul într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei de măsline. Puneţi la cuptor a 160° (treapta 5/6) şi coaceţi 40 de minute. Crusta trebuie să fie bine rumenită.

Acest preparat se poate servi şi ca garnitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.