Dovlecei a la grec

Printeaza

Dovlecei a la grec 

Ingrediente:Dovlecei a la grec

  • 1 kg dovlecei
  • 200 g mazăre
  • 200 g arpagic
  • 2 legături mărar
  • 120 g ulei
  • 3 g sare de lămaie
  • făină
  • ceapă
  • sare

 

Mod de preparare:

Se aleg dovlecei mici. Dacă sînt mai mari se taie in jumătăţi sau în sferturi. Dacă sînt mici şi fragezi, nu se mai curăţă de coajă.

Se călesc puţin în ulei, apoi se scot şi se pun într-o cratiţa în care se adaugă puţină apă, lăsîndu-i să se înăbuşe în cratiţa acoperită.

In uleiul rămas de la dovlecei se prăjeşte ceapă tăiată foarte mărunt (fără a se rumeni). Se adaugă făină, care se lasă să se încingă bine, apoi se stinge cu apă.

Se sărează, se lasă să dea în fiert şi se toarnă acest sos peste dovlecei, se adaugă arpagic înăbuşit, mazăre verde fiartă şi mărar tocat. Se potriveşte de sare de lămîie.

Se lasă să fiarbă 20 min după care ie răstoarnă în vasul în care urmează să fie serviţi, presărînd deasupra mărar tocat. Se servesc reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.