Dovleac umplut

Printeaza

O reteta delicioasa de dovleac umplut: paine, ghimbir, usturoi, carne de vita, ulei, ceapa verde, oua, cascaval, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 dovleac mai mic
  • 3 felii pâine uscată
  • 1bucăţică ghimbir
  • 3 căţei de usturoi
  • 500 g carne tocată de vită
  • 2 linguri ulei
  • 1legătură ceapă verde
  • 2 ouă
  • 100 g caşcaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli dovleacul, îl tai pe ju­mătate, scoţi seminţele şi tai fiecare jumătate în 3-4 felii. Aşezi feliile într-o tavă, torni apă cam de două degete, acoperi cu folie de aluminiu şi coci în cuptorul încins cir­ca 25 de minute.

Inmoi pâinea în apă caldă. Cureţi ghimbirul de coajă, îl toci mărunt şi pisezi usturoiul cură­ţat Căleşti 2/3 din carne în ule­iul încins. Amesteci carnea că­lită cu cea crudă, adaugi ouăle, ceapa tocată, pâinea stoarsă, usturoiul şi ghimbirul, caşcava­lul ras, sare şi piper, după gust.

Cu această compoziţie, umpli feliile de dovleac, le aşezi pe o tavă unsă cu puţin ulei şi le in­troduci în cuptorul încins pen­tru 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.