Dovleac umplut cu legume

Printeaza

Dovleac umplut cu legume din: ciuperci uscate, dovleac, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, seminte de coriandru, ardei iute, rozmarin, rosii, sare de mare, piper, orez basmati, seminte de pin.

 

Ingrediente: Dovleac umplut cu legume

  • 1 mana de ciuperci uscate
  • 1 dovleac, taiat pe jumătate, fara seminte
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite
  • 1-2 varfuri de cutit praf de ardei iute
  • 2 crengute de rozmarin proaspat, tocat
  • 5 rosii, tocate
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 100 g orez basmati
  • 1/2 mana de seminte de pin, usor rumenite

 

Mod de preparare:

Inmuiati ciupercile pentru 5 minute in 140 ml de apa clocotita. Incingeti cuptorul la 230°C.

Luati cele doua jumatati de dovleac si, folosind o lingurita, razuiti pe lungime o parte din miez.

Tocati marunt miezul scos impreuna cu semintele dovleacului si puneti totul intr-o tigaie in care ati turnat 4 linguri de ulei de masline.

Adaugati ceapa, usturoiul, semintele de coriandru, ardeiul iute, rozmarinul si rosiile.

Prajiti ingredientele timp de 4 minute, pana se fragezesc. Adaugati ciupercile, turnand si jumatate din apa in care s-au inmuiat.

Mai lasati inca 2 minute pe foc, inainte de a asezona.

La final, amestecati in compozitie orezul si semintele de pin, apoi umpleti bine cele doua jumatati ale dovleacului cu amestecul respectiv.

Potriviti jumatatile una peste alta, presand pentru a le lipi la loc.

Ungeti coaja dovleacului cu putin ulei de masline, inveliti in folie de staniol si coaceti in cuptorul preincalzit circa 1 1/4 ore.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.