Dovleac umplut cu arpacaş

Printeaza

O reteta de dovleac umplut cu arpacas din: dovleac, carne tocata de curcan, cascaval afumat, marar, cub concentrat de supa de pui, oua, arpacas, boia, piper alb, unt, faina si smantana.

Ingrediente:Dovleac umplut cu arpacaş

  • 1 dovleac de 800-900 g
  • 350 g carne tocată de curcan (pui)
  • 100 g caşcaval ras afumat
  • 1/2 legătură mărar tocat fin
  • 1 cub de concentrat de supă de pui
  • 2 ouă
  • 1 cană arpacaş
  • boia
  • piper alb
  • unt
  • făină
  • smântână

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul de coajă, îl tai felii, scoţi miezul, iar marginile le presari cu mărar tocat fin. Ames­teci carnea cu toate condimen­tele şi umpli dovleacul cu acest amestec.

Atenţie! Umplutura să fie mode­lată ca o portocală. Adaugi apă şi cubul de supă de legume. Pui şi sare, dacă mai e nevoie. Aşezi dovleacul într-o cratiţă, o acoperi şi laşi să fiarbă dovleacul la foc moderat.

în tigaie, pui untul, făina, mărarul tocat şi smântână, totul frecat cu puţină apă (lapte sau lapte bă­tut). Fierbi amestecul timp de 5 minute. Serveşti dovleacul scos pe un platou cu sosul de mărar şi pre­sărat cu caşcaval pe deasupra.

Dovleac umplut cu arpacaş

Dovleac umplut cu arpacaş

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.