Dovleac murat

Printeaza

Dovleac murat din: dovleac, zahar, otet, scortisoara, coaja de lamaie, radacina de ghimbir, sare grunjoasa, boabe de piper.

Ingrediente:

  • 1 dovleac pentru placinta de 1 1/2 – 2 kg
  • 5 cani zahar
  • 3 cani otet
  • 2 batoane scortisoara
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri radacina de ghimbir rasa fin
  • 1 lingura sare grunjoasa neiodata
  • 5 boabe de piper

 

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă mare, preferabil de inox, pui la fiert oţetul, zahărul, ghimbirul, scorţişoara, coaja de lămâie, sarea şi boabele de piper.

Fierbi amestecul până se topeşte zahărul. Intre timp, tai dovleacul îp felii şi le cureţi de coajă şi seminţe.

Tai miezul dovleacului în cuburi de aproximativ 4×2 cm.

După ce zahărul s-a topit în lichid, pui pe rând bucăţile de dovleac şi le fierbi aproximativ 15 minu-te.

Le scoţi cu paleta, iar după ce se mai răcesc, le pui în borcane de 800 ml.

Torni lichidul călduţ în borcane, lăsând liber un spaţiu de 2 cm până la gura borcanului.

Inchizi ermetic borcanele, le aşezi pe o tavă şi le sterilizezi timp de 30 de minute, în cuptor, la foc mic.

Le laşi să se răcească în cuptor şi le păstrezi în cămară, la întuneric.

Dovleac murat

Dovleac_murat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.