Dovleac la cuptor cu branza Camembert

Printeaza

Dovleac la cuptor cu branza Camembert din: dovlecei, sare, piper, usturoi, nucsoara, cimbru, ulei de masline, branza Camembert, rosii.

Ingrediente:Dovleac la cuptor cu branza Camembert

  • 2 dovleci mici, tăiaţi pe jumătate şi cu sâmburii scoşi
  • sare şi piper proaspăt măcinat
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii
  • un praf de nucşoară proaspăt măcinată
  • 8 crenguţe de cimbru proaspăt
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 2 x 1 50 g brânză Camembert, tăiate pe orizontală
  • 8 roşii cherry, cu codiţă

 

Mod de preparare:

Setează cuptorul la 200°C.

Pune dovleacul într-o tavă pentru cuptor şi asezonează-l bine.

Pune deasupra usturoiul, nucşoara şi câteva crenguţe de cimbru şi stropeşte cu puţin ulei.

Dă la cuptor timp de 1 oră, până când pulpa dovleacului devine moale.

Pune fiecare jumătate de brânză în cavitatea formată în dovleac, iar deasupra aşază câteva crenguţe de cimbru şi câteva roşii.

Dă la cuptor timp de 10 minute, până când brânza s-a topit si roşiile au început să se rumenească.

 

Dovleac la cuptor cu branza Camembert

Dovleac la cuptor cu branza Camembert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.