Dovleac gratinat cu parmezan

Printeaza

O reteta de dovleac gratinat cu parmezan din: dovleac, cartofi, ceapa rosie, parmezan, smantana, supa de pui, usturoi si patrunjel.

Ingrediente:Dovleac gratinat cu parmezan

  • 1 dovleac, curatat si taiat felii
  • 500 g cartofi noi, taiati felii
  • 2 cepe mici rosii, curatate si taiate felii
  • 50 g parmezan razuit
  • 300 ml smantana
  • 150 ml supa limpede de pui
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri patrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Aşază feliile de dovleac intercalate cu feliile de cartofi şi ceapă îrj vasul de copt. Presară parmezanul, într-un vas mic, pe foc, încălzeşte smântână, supa şi usturoiul, adaugă sare şi piper şi apoi pătrunjelul.

Toarnă peste legume, acoperă vasul cu folie şi dă la cuptor 50 de minute, îndepărtează folia şi dă din nou la cuptor 20 de minute sau până când legumele se pătrund şi suprafaţa se rumeneşte.

Dovleac gratinat cu parmezan

Dovleac gratinat cu parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.