Dovleac gratinat cu pui si curcuma

Printeaza

Dovleac gratinat cu pui si curcuma din: dovleac, piept de pui, lapte, maizena, usturoi, curcuma, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Dovleac gratinat cu pui si curcuma

  • 1 bucată de dovleac de 1 kg
  • 2 piepţi de pui fierţi
  • 300 ml lapte semidegresat
  • 30 g maizena
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 linguriţă curcuma
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi si înlăturaţi seminţele dovleacului.Tăiati-l cuburi şi fierbeţi-l la aburi 15 minute, împreună cu usturoiul curăţat. Tăiaţi cuburi carnea de pui.

Incălziţi cuptorul la termostat 7 (210 grade C), în poziţia „gril“. Diluaţi maizena în puţin lapte rece. Incălziţi restul laptelui. Când e gata să dea în clocot, turnaţi-l peste maizena diluată, amestecând cu telul şi lăsaţi pe foc până când sosul se îngroaşă, amestecând întruna.

Luaţi de pe foc. Săraţi, piperaţi, adăugaţi curuma, apoi cuburile de dovleac scurse, căţeii de usturoi şi cuburile de carne de pui. Puneţi totul într-o tavă, presăraţi parmezan şi lăsaţi să se gratineze 20-30 minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.