Dovleac cu fructe si sos

Printeaza

O reteta delicioasa de dovleac cu: ciocolata neagra, frisca, scortisoara, zahar tos, zahar vanilat, unt, fructe de lychee, menta migdale, fistic, samburi de caise.

Ingrediente:

  • un dovleac pentru plăcintă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 300 ml frişcă
  • o lin­guriţă cu scorţişoară
  • 100 g zahăr tos
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 100 g unt
  • o conservă de fructele de lychee
  • mentă
  • migdale
  • fistic
  • sâmburi de caise

 

Mod de preparare:

Dovleacul se spală, se curăţă de coajă sau se lasă aşa cum este. Se taie felii potrivit de groase, se curăţă de seminţe şi se pun pe un platou. Intr-o farfurie se amestecă zahărul tos cu scorţişoară şi un pliculeţ de zahăr vanilinat. Se ung feliile de dovleac cu unt moale, se trec prin amestec şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduce tava în cuptorul încins şi se lasă să se coacă la foc mediu până când feliile de dovleac încep să se caramelizeze pe margini. Se scot din tavă cu o spatulă şi se aşază pe un platou.

Frişca se pune la fiert la bain-marie împreună cu ciocolata tăiată bucăţi şi cu zahărul vanilinat, se lasă până se topeşte ciocolata, apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

Fructele de lychee se scot din  suc, se scurg şi se taie în jumă­tăţi sau bucăţi mici. Se toarnă sosul de ciocolată peste dovleac, se pre­sară fructele de lychee şi mentă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.