Dovleac cu branza de capra si cuscus

Printeaza

Dovleac cu branza de capra si cuscus din: dovleac, chilli, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, cuscus, patrunjel, branza de capra.

Ingrediente:Dovleac_cu_branza_de_capra_si_cuscus

  • 1 dovleac, taiat in 4 si curatat de seminte
  • un praf de chilli
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 250 g cuscus
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 200 g branza de capra

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Presară dovleacul cu sare şi piper, chilii şi coajă rasă de lămâie.

Dă la cuptor 40-50 min sau până când se pătrunde. Intr-un bol larg pune cuşcuşul şi toarnă deasupra 700 ml apă clocotindă în care ai adăugat 1 linguriţa de sare.

Acoperă vasul şi lasă să se îmbibe de lichid 8 min. Combină cu pătrunjelul şi zeama de lămâie şi umple sferturile de dovleac.

Presară brânză şi dă din nou la cuptor 5 min pentru ca aceasta să se topească.

Dovleac cu branza de capra si cuscus

Dovleac_cu_branza_de_capra_si_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.