Dovleac copt cu aroma de lamaie

Printeaza

Dovleac copt cu aroma de lamaie din: dovleac, ulei de masline, fistic, cimbru, lamaie.

Ingrediente: Dovleac_copt_cu_aroma_de_lamaie

  • 1 dovleac, curăţat de coajă şi tocat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 50g de fistic, prăjit
  • 4 fire de cimbru, doar frunzele
  • zeama de la 1 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Tăvăleşte bucăţile de dovleac prin 1 lingură ulei de măsline şi asezonează. Coace-l la cuptor 40 de minute, până când devine fraged şi caramelizat.

Intre timp, zdrobeşte grosier fisticul împreună cu cimbrul şi un praf de sare, într-un mojar cu pistil sau cu capătul unui sucitor.

Adaugă zeama de lămâie şi uleiul rămas şi verifică dacă este suficient de asezonat. Pune fisticul peste dovleac, înainte de a servi.

Dovleac copt cu aroma de lamaie

Dovleac_copt_cu_aroma_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.