Dovleac copt cu aroma de lamaie
PrinteazaDovleac copt cu aroma de lamaie din: dovleac, ulei de masline, fistic, cimbru, lamaie.
- 1 dovleac, curăţat de coajă şi tocat
- 2 linguri ulei de măsline
- 50g de fistic, prăjit
- 4 fire de cimbru, doar frunzele
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Tăvăleşte bucăţile de dovleac prin 1 lingură ulei de măsline şi asezonează. Coace-l la cuptor 40 de minute, până când devine fraged şi caramelizat.
Intre timp, zdrobeşte grosier fisticul împreună cu cimbrul şi un praf de sare, într-un mojar cu pistil sau cu capătul unui sucitor.
Adaugă zeama de lămâie şi uleiul rămas şi verifică dacă este suficient de asezonat. Pune fisticul peste dovleac, înainte de a servi.
Dovleac copt cu aroma de lamaie
Pofta buna!