Dorada cu vin alb si ciuperci

Printeaza

Dorada cu vin alb si ciuperci din: dorada, ciuperci champignon, vin alb, unt, ceapa, usutroi, lamaie, ardei gras verde, portocala, cartofi, ulei de masline, sare, piper, frunze de pătrunjel,

Dorada_cu_vin_alb_si_ciuperci

Ingrediente:

  • 1 peşte dorada mare, de circa 1 kg
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 pahar vin alb
  •  20 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 ardei gras verde
  • 1 portocală
  • 4 cartofi de dimen­siune mijlocie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • 1 lămâie şi 1/2 porto­cală pentru decor

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine, îl crestezi puţin pe ambele părţi şi îl presari cu sare şi piper.

Cureţi ceapa, usturoiul şi ciupercile. Pe acestea din urmă le speli în mai multe ape. Tai mărunt ceapa şi usturoiul, iar ciupercile în felioare subţiri.

Intr-o tavă, pui câteva felioare de unt, aşezi cea­pa şi usturoiul, iar deasu­pra pui peştele. Torni vinul şi introduci tava în cupto­rul preîncălzit, la foc me­diu, pentru 25 de minute.

La jumătatea timpului de preparare, adaugi în tavă ciupercile şi le stro­peşti cu uleiul de măsline.

Serveşti peştele cald, de­corat cu frunze de pătrun­jel, rondele de ardei, felii de lămâie şi de portocală. Alături de peşte pui garni­tura de cartofi natur.

Pentru a consuma cu uşu­rinţă acest peşte, îl des­faci în jumătate, pornind de la burtă şi scoţi cu grijă coloana vertebrală.

Dorada cu vin alb si ciuperci

Dorada_cu_vin_alb_si_ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bun, bun, foarte bun pestele!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.