Dorada la cuptor cu lamaie

Printeaza

Dorada la cuptor cu lamaie din: dorada, lamaie, portocala, usturoi, sare, ulei, rosii.

Ingrediente:Dorada_la_cuptor_cu_lamaie

  • o doradă de 1,5 kg
  • o lămâie
  • o portocală
  • 3 căţei usturoi
  • o linguriţă sare grunjoasă
  • 3 linguri ulei
  • 10 roşii mici

 

Mod de preparare:

Peştele se spală bine, se curăţă de solzi şi se eviscerează Se spală din nou şi se şterge bine cu un prosop de hârtie de bucătărie. Se stropeşte cu suc de lămâie la interior şi exterior.

Se aşază în tavă. Se mărunţeşte usturoiul cu sarea grunjoasă şi apoi se adaugă uleiul.

Se unge peştele cu o parte a acestui ulei, iar cu restul de amestec se ung roşiile care se aşază lângă peşte.

Portocala se feliază, iar feliile rezultate se aşază deasupra peştelui. Se lasă la cuptor 20 de minute.

Dorada la cuptor cu lamaie

Dorada_la_cuptor_cu_lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.