Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry

Printeaza

O reteta delicioasa de dorada la cuptor, cu cartofi si rosii cherry din: dorada, cartofi, rosii cherry, pecorino, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry

  • 1 doradă cam de 1 kg
  • 6 cartofi de mărime medie
  • 6 roşii cherry
  • 80 g pecorino ras (brânză veche de oaie şi de capră)
  • 10 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi dorada, clătiţi-o sub un jet de apă rece şi tamponaţi-o cu hârtie absorbantă de bucătărie. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul, păstrându-l deoparte. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cartofii rondele subţiri. Curăţaţi şi spă­laţi roşiile cherry, apoi tăiaţi-le pe jumătate.

Acoperiţi fundul unei tăvi cu patru linguri de ulei de măsline, presăraţi deasupra jumătate din cantitatea de pătrunjel, jumătate din ron­delele de cartofi, şi deasupra radeţi 40 g de pecorino. Aranjaţi deasupra peştele şi aco- periţi-l cu rondelele de cartofi rămase.

De jur împrejur puneţi jumătăţile de roşii, radeţi pecorino şi presăraţi pătrunjel, apoi stropiţi cu 6 linguri de ulei extravirgin de măsline. Potriviţi de sare, condimentaţi cu piper după gust şi daţi tava la cuptor la 200°C circa 30-35 de minute.

Aduceţi la masă peştele întreg, aşezat pe un platou oval, cu garnitura de legume în jurul lui.

Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry

Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.