Dorada la cuptor cu cartofi, rozmarin si nuci

Printeaza

Dorada la cuptor cu cartofi, rozmarin si nuci din: dorada, rozmarin, patrunjel, capere, unt, nuci, limeta, parmezan, cartofi, ulei de măsline, vin alb sec,  pătrunjel verde.

Dorada_la_cuptor_cu_cartofi_cu_rozmarin_si_nuci

Ingrediente:

  • 2 dorade de 600 g fiecare
  • 2 fire rozmarin
  • 4 fire pătrunjel
  • 2 linguri capere
  • 100 g unt
  • 2 linguri nuci tocate
  • 1 limetă
  • 20 g parmezan

Ingrediente pentru garnitură:

  • 800 g cartofi
  • 80 ml ulei de măsline
  • 100 ml vin alb sec
  • câteva fire dc pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se curăţă peştele şi se raşchetează solzii. Se taie înotătoarele cu foarfeca şi se spală peştii. Se şterg. Se crestează tranversal pe o parte şi pe alta. Se toacă verdeaţa: rozmarinul, pă­trunjelul şi caperele.

Totul se aşază într-un cas­tron şi se adaugă untul moa­le, nucile tocate, coaja rasă şi sucul de la 1 limetă, precum şi parmezanul. Se amestecă, se sărează şi se piperează.

Cu untul astfel pregătit se freacă interiorul burţii şi crestăturile peştelui. Se coa­ce la cuptorul încins la 180 °C între 25 şi 30 minute, în funcţie de mărimea peştelui.

Se spală cartofii sub jet de apă rece, apoi se fierb în coajă. Se aşază într-un vas cu capac şi se scutură ca să crape coaja; se adaugă vin, verdeaţă, sare şi piper. Se mai fierbe 5 min. pentru a se evapora alcoolul din vin. Se stropesc cu ulei şi se ser­vesc alături de peşte.

Dorada la cuptor cu cartofi, rozmarin si nuci

Dorada_la_cuptor_cu_cartofi_cu_rozmarin_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.