Dorada cu rozmarin si legume inabusite

Printeaza

Dorada cu rozmarin si legume inabusite  din: file dorada, rozmarin, piper, sare, usturoi, unt, ulei de masline, dovlecei, ardei gras, ceapa, rosii, usturoi, masline, vin, smantana.
Ingrediente:Dorada cu rozmarin si legume inabusite

  • 600 g fileuri de doradă
  • 2 fire rozmarin
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 căţel de usturoi presat
  • 10 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline

pentru garnitură:

  • 120 g dovlecei
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapă
  • 150 g roşii decojite din conservă
  • 1 ceapă locată
  • 3 căţei de usturoi presaţi
  • 10 măsline fără sâmburi tocate
  • 1/4 pahar de vin alb
  • 100 ml smântână lichidă
  • 1/2 pahar de suc de roşii
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 crenguţă cimbru tocată

 

Mod de preparare:
Se curăţă dovlecelul, ardeii, se spală şi se taie cubuleţe. Se toacă mărunt ceapa şi roşiile. Se călesc ceapa şi usturoiul în ulei de măsline fără să se rumenească. Se adaugă legumele şi se călesc împreună. Se pune vinul alb, se adaugă roşiile şi smântână şi se amestecă cu sucul de roşii.

Se lasă totul să fiarbă pe foc mic 10 minute. Se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă cimbrul. Se taie peştele în felii groase şi se presară cu rozmarin. Se pune usturoiul peste peşte, se sărează şi se piperează. Se prăjesc bucăţile de peşte în ulei încins, pe ambele părţi, şi se serveşte cald cu legumele înăbuşite.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.