Dorada cu migdale, hasma si smantana

Printeaza

Dorada cu migdale, hasma si smantana din: fileu de dovadă regală,  frunze de spanac, oua, aluat pentru foietaj, sare, piper alb, carne de doradă, migdale, plante aromate proaspete (tarhon, arpagic, mărar etc.), haşmă, smântână proaspătă, dafin, cimbrişor, cimbru, vin roşu, unt, nucşoară.

Dorada cu migdale, hasma si smantana

Ingrediente:

  • 400 g fileu de doradă regală
  • 100 g frunze de spanac opărite
  • 1 ou
  • aluat pentru foietaj
  • sare
  • piper alb răşnit

Pentru umplutură:

  • 100 g de carne de doradă
  • 50 g migdale prăjite tocate
  • 50 g de plante aromate proaspete (tarhon, arpagic, mărar etc.)
  • 50 g haşmă tocată
  • 2 oua
  • 10 linguri de smântână proaspătă groasă
  • 1 praf de piper

Pentru sosul roşu:

  • oasele doradei, spălate cu grijă
  • 2 haşme
  • 1/2 lingură de piper sfărâmat
  • 1 sfert de frunză de dafin
  • 1 fir de cimbrişor
  • 1 frunză de cimbru
  • 3 pahare de vin roşu
  • 150 g unt
  • 1 praf de nucşoară rasă
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte umplutura dând la mixer carnea de doradă tu migdalele, plantele aromate, cele cincizeci de grame de haşmă tocată, călită uşor într-o tigaie cu unt, şi ouăle întregi.

Se lasă să se liniştească timp de 10 minute, după care se încorporează încet smântână proaspătă.

Se asezonează cu sare şi un praf de piper.

Se subţiază aluatul, dându-i-se forma unui dreptunghi de aproximativ 30 x 20- cm.

Se aşează deasupra jumătate din frunzele de spanac, prealabil opărite şi bine scurse, apoi jumătate din fileul de doradă, cu care se acoperă umplutura.

Suprapunerea se încheie cu un al doilea strat de fileu şi cu ce a mai răriias din spanac.

Se înfăşoară totul în aluat, pe care îl veţi închide bine ciupind marginile. Se unge pe deasupra şi pe laturi cu albuş de.ou şi se pune la cuptor cald timp de 35 de minute.

Intre timp, se pregăteşte sosul roşu, punând oasele de doradă într-o cratiţă cu cele două haşme tocate, piperul sfărâmat, plantele aromate şi vinul roşu. Se dă în clocot mic şi se continuă fierberea până când lichidul a scăzut la jumătate.

Se trece printr-o sită fină în altă cratiţă şi se lasă la foc potrivit, astfel încât să- se obţină două linguri de sos.

Se ia de pe foc şi se lasă-să se liniştească timp de 5 minute, după care se încorporează sosul roşu, bătând uşor amestecul.

Se sărează, se adaugă puţină nucşoară rasă şi se mai potriveşte asezonarea dacă este necesar.

Acest sos delicat, pe care îl veţi servi separat, într-o sosieră, va merge de minune cu dorada regală.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.