Dolma

Printeaza

O reteta simpla de dolma din: ceapa, ulei, zahar, sare, orez, scortisoara, piper, lamaie, foi de vita si ienibahar.

Ingrediente:Dolma

  • 1 kg ceapă
  • 1 cană ulei
  • 3 linguriţe zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 1 cană orez
  • 4 linguriţe scorţişoară pisată
  • 1 linguriţă rasă piper negru pisat
  • 1 lămâie
  • foi de viţă
  • 1 linguriţă rasă ienibahar

 

Mod de preparare:

Ceapa, tocată mărunt, cu zahărul şi sarea se pun la călit, în ulei bine încins, la foc mic, amestecând continuu. Se toarnă deasupra o cană cu orez spălat şi se amestecă totul pe foc mic încă cinci minute.

Se ia vasul de pe foc şi se adaugă scorţişoara, piperul şi ienibaharul. Cu acest conţinut se umplu foile de viţă-de-vie (ca la orice sarma) şi se lasă la fiert, la foc mic, acoperite cu apă şi adăugând puţină sare.

Vasul se acoperă cu un capac. Se servesc reci, cu felii de lămâie.

 

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • reteta dolma

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.