Djuveci

Printeaza

O reteta de djuveci din: rosii in bulion, ardei, ceapa rosie, orez, sunca afumata de porc, untura, smantana, sare si piper.

Ingrediente:Djuveci

  • 750 g rosii in bulion
  • 500 g ardei
  • 1 ceapa rosie
  • 200 g orez
  • 4 felii sunca afumata de porc
  • 1 lingura untura
  • 400 g smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ungeţi cu untură un vas termorezistent şi aşezţi în el ingredientele îri ordinea următoare: ceapa tăiată în rondele, jumătate din roşii, sfărîmate, jumătate din orez, afumătura feliată mărunt, ardeiul tocat, orezul rămas, roşiile rămase.

Această ordine trebuie respectată pentru ca să se înmoaie bine toate ingredientele. Săraţi şi piperaţi după gust. La urmă turnaţi în vas smântână.

Coaceţi djuveciul acoperit, timp de cel puţin 1 oră la cuptor, la foc potrivit. După acest timp scoateţi capacul şi lăsaţi preparatul la cuptor până se rume­neşte uniform.

Djuveci

Djuveci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.