Dim Sum: Xiao Long Bao

Printeaza

Acesti coltunasi, sppecifici zonei Shanghai, arata mai degraba ca niste pungute, aluatul fiind strans in partea superioara. Se fierb in aburi intr-un vas de bambus, pana ce invelisul lor devine aproape transparent.

 

Denumirea lor chinezeasca s-ar traduce prin „chifle-cosulet“, aluzie la forma lor si la faptul ca se fierb in aburi in cosul de bambus.

Umplutura lor este de regula un amestec de carne tocata si legume, asezonate cu usturoi si ghimbir, elementul-surprizaa constituindu-l un lichid, ca o supa sau o ciorba, care se afla in interior.

 

Cand se serveste rece, partea lichida formeaza o masa gelatinoasia, asemanatoare cu aspicul, in care este incorporata carnea tocata, astfel incat intregul amestec sa ramana solid pana cand se fierbe.

Xiao_Long_Bao_05

Nu se poate spune ca xiao long baao este tipul de dim sum ccel mai usor de mancat pentru occidentali, caci au o aroma puternicasi trebuie inghitite intregi.

Xiao_Long_Bao_10

Xiao Long Bao

Xiao Long Bao

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • dim sum reteta
  • reteta dim sum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.