Dieta Mayo Clinic (pentru cei ce vor o viaţă mai sănătoasă)

Printeaza

Dieta Mayo ClinicDieta Mayo Clinic (pentru cei ce vor o viaţă mai sănătoasă). Nu doar eliminarea câtorva kilograme care ne dau de furcă, dar şi îmbunătăţirea stării de sănătate ar trebui să stea la baza deciziei de a urma o dietă sau alta.

Atunci când alegem un plan alimentar, specialiştii ne îndeamnă să-l alegem pe acela care nu ne pune sănătatea în pericol de dragul frumuseţii şi care ar putea deveni, treptat, un stil de viaţă.

Pe lângă un meniu sănătos, dieta Mayo Clinic promite eliminarea între 3 şi 5 kg în primele 2 săptămâni, după care se va continua mai lent, pierzându-se maximum 800 – 900 de grame săptămânal.

În primele 14 zile, nu se numără calorii, iar între mese se pot consuma câte fructe şi legume îşi doreşte fiecare.

După acest interval însă, începe numărătoarea caloriilor în funcţie de dorinţa fiecăruia de a mai slăbi sau de a se menţine la greutatea obţinută.

Practicaţii încep să înveţe care sunt cele mai sănătoase surse de hrană, de unde ar trebui să vină caloriile şi, în general, vor căpăta obiceiuri sănătoase pe care este indicat să le menţină tot restul vieţii.

Beneficii pentru persoanele bolnave

Dieta Mayo Clinic se bazează pe o mulţime de cercetări în domeniu şi, fiind verificată de specialişti în toate domeniile de sănătate, se poate spune că este una dintre cele mai sigure existente în acest moment.

Boli de inimă – pentru că este alcătuită de către un grup de medici, reflectă recomandările generale ale unui plan alimentar sănătos pentru sistemul cardiovascular. Fructele, legumele, cerealele, leguminoasele, verdeţurile, cantităţile scăzute de sare şi grăsimi saturate acceptate sunt considerate a fi principalele elemente prin care pot fi ţinute sub control presiuna arterială, colesterolul şi… sănătatea inimii!

Diabetul – întregul plan alimentar constituie alimentaţia ideală pentru bonavii de diabet.

Nu există riscuri pentru sănătate, nu există efecte secundare, dieta nu pune în pericol funcţionarea organelor importante, nu tulbură metabolismul, nu crează nici un fel de neplăceri. 20 -35% dint totalul caloriilor zilnice provin din grăsimi sănătoase, 21% dintre calorii provin din proteine, carbohidraţii nu sunt excluşi, iar consumul de sare nu trebuie să depăşească 2.300 miligrame pe zi. Din ce mai e formată dieta Mayo Clinic?

Fibre. 22, până la 23 de grame zilnic stimulează digestia şi asigură senzaţia de saţietate de-a lungul întregii zile. Legume, fructe, leguminoase şi cereale integrale – iată care sunt sursele majore.

Potasiu. Atunci când este prezent în cantitate suficientă în alimentaţie previne hipertensiunea arterială, scade riscul de demineralizare osoasă şi reduce riscul de formare a calculilor renali.

Doza zilnică recomandată este de circa 4 grame, însă este dificil de obţinut prin intermediul hranei.

Bananele sunt surse importante de potasiu, însă pentru a ne asigura necesarul zilnic ar trebui să mâncăm în jur de… 10 pe zi! Pentru că dieta Mayo Clinic aduce un plus de legume şi fructe în alimentaţie, va creşte desigur şi cantitatea de potasiu pe care o consumăm.

Calciu. Acest element nu este important doar pentru menţinerea sănătăţii oaselor, ci şi pentru musculatură, respectiv pentru vasele de sânge.

Femeile în special, iar apoi orice persoană trecută de 50 de ani ar trebui să se asigure că zilnic consumă 1 – 1,3 g de calciu. Lactatele, spanacul precum şi orice altă verdeaţă închisă la culoare, cerealele, somonul şi sardinele pot asigura organismului necesarul zilnic.

Vitamina B 12 (cobalamină). Adulţii au nevoie de circa 800 micrograme pe zi şi este esenţială pentru funcţia metabolică. Se găseşte în somon, păstrăv, iaurt.

Persoanele care nu consumă alimente de natură animală ar trebui să ia suplimente sau să consume cereale, sucuri şi alte alimente îmbogăţite cu vitamina B 12.

Vitamina D. Persoanele care nu stau suficient în lumina solară trebuie să se asigure că obţin vitamina D din alimente sau suplimente alimentare, în caz contrar riscă fracturi osoase şi alte probleme.

Dieta Mayo Clinic asigură însă o cantitate însemnată de vitamina D organismului întrucât încurajează consumul de somon, lactate şi cereale fortificate care conţin acest element, fără să fie nevoie de a apela la suplimentele alimentare.

Articol preluat de aici.

Dieta Mayo Clinic (pentru cei ce vor o viaţă mai sănătoasă)

retete

Dieta NUPO: O privire detaliată

Dieta NUPO: O privire detaliată. Numele “NUPO” este o prescurtare a termenilor “nu” și “poftă de mâncare,” suggerând că această dietă implică renunțarea la alimente solide și consumul exclusiv de lichide pentru o perioadă de timp. Cu toate acestea, este important să subliniem că această dietă nu este recunoscută de comunitatea medicală și poate prezenta […]

 

retete

Dieta Lacto-Vegetariană: Beneficii, Alimente și Sfaturi pentru o Viață Sănătoasă – Ghid Complet

Dieta Lacto-Vegetariană: Beneficii, Alimente și Sfaturi pentru o Viață Sănătoasă – Ghid Complet. O dietă lacto-vegetariană este un tip de vegetarianism care exclude carnea, peștele și ouăle, dar include produse lactate, cum ar fi lapte, brânză, iaurt și unt. Acest stil de alimentație se concentrează pe obținerea de nutrienți din legume, fructe, cereale integrale și […]

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.