Dieta frantuzeasca

Printeaza

Dieta4Dieta frantuzeasca. Bucataria frantuzeasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din lume.

Aparent, dieta frantuzeasca pare a nu fi o dieta in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba un stil de viata sanatos.

Surprinzator este faptul ca frantuzoaicele iau de reagula cina destul de tarziu si consuma aproape zilnic cate un pahar cu vin, iar cu toate acestea sunt zvelte.

Secretul acestei diete sunt portiile mici de mancare, dar foarte consistente, care iti vor tine mult timp de foame, astfel incat nu vei avea nevoie de gustari intre mese.

Important este faptul ca frantuzoaicele mananca cel mult trei mese pe zi si nu rontaie chips-uri, bomboane sau popcorn, precum americanii, ceea ce le mentine mereu in forma.

Mai mult, in comparatie cu portiile americane, marimea portiilor frantuzesti este considerabil mai mica. Nutritionistii francezi sustin ca o dieta nu trebuie sa ne consume energia si sa ne faca sa ne simtim inconfortabil, din contra, trebuie sa ne bucuram de fiecare portie de mancare si sa nu refuzam placerea de a manca alimente delicioase.

Frantuzoaicele evita semipreparatele. Este bine de stiut ca frantuzoaicele mananca dimineata paine prajita, cereale sau iaurt cu fructe si cafea, iar la prânz portii mici alcătuite din carne, legume şi salate, cu o bucatica de branza si cafea.

Asadar, alimentele specifice dietei frantuzesti sunt: branza telemea, iaurtul, painea prajita, legumele şi fructele proaspete (la gratar sau sote), portiile mici de carne de pui, peste sau carne rosie, vin si ciocolata neagra.

Astfel, o dietă variata este esentiala pentru sanatatea noastra, iar frantuzoaicele stiu bine acest lucru. Ele consumă orice, dar au grijă ca portiile sa fie cat mai mici.

Pe langa toate aceste alimente, consumul de apa şi ceai este esential (incearcă sa bei cel puţin doi litri de lichide pe zi).

Beneficiile dietei franţuzesti:

  • Reduce riscul aparitiei diabetului si a bolilor cardiovasculare
  • Isi face efectul int-un timp mai lung, dar este mult mai eficienta decat orice alta dieta
  • Este foarte usor de tinut, deoarece meniul zilnic este relativ simplu, la îndemâna tuturor, fara preparate sofisticate

Meniu zilnic – trei opţiuni pentru fiecare masa

Micul dejun:

  • mere, doua cornuri si un pahar de suc natural de mere
  • o felie de pâine prajita, 80 de grame de branza, un iaurt şi un pahar de apa minerala
  • un ou fiert, o felie de paine prajita si un pahar cu suc proaspat de mere

Pranz:

  • 200 de grame de peste fiert, un bol cu salata de varza, un cartof fiert si o jumătate de pahar de vin
  • o salata preparata din 100 de grame de varza si ardei gras si 200 de grame de legume fierte (cartofi, morcovi)
  • un piept de pui la grătar, o jumatate de grepfrut si o jumatate de pahar de vin rosu

Cina:

  • doua felii de paine prajita, 150 de grame de branza, un pahar cu lapte si un mar
  • doua felii mici de paine neagra, o portie mica de cotlet, 100 de grame de struguri si un pahar de vin rosu
  • o porţie de 150 de grame de carne de pui fiarta sau la gratar, doi cartofi fierti, o felie de paine neagra si un pahar de vin rosu

Regulile dietei frantuzesti:

  • Carbohidratii pozitivi trebuie evitati
  • Grasimile si carbohidratii nu trebuie consumate la aceeasi masa; cand mananci grasimi la o masa trebuie sa astepti 4 ore inainte de a consuma carbohidrati
  • Alcoolul trebuie consumat cu prudenta, este permis maxim un pahar de vin la o masa
  • Foloseste ulei de masline la salate sau la gatit
  • Mananca la intervale de timp regulate, 3 mese pe zi sunt obligatorii, iar gustarile dintre mese trebuie evitate
  • Se recomanda consumul a cat mai multe fibre
  • Mananca incet si cu inghitituri mici
  • Cofeina trebuie consumata in cantitati cat mai mici
  • Fructele nu constituie o masa in sine, ele se vor consuma in cadrul unei mese
  • Bea cat mai multa apa
  • Nu te uita la TV si nu citi nimic in timpul mesei, concentreaza-te asupra alimentelor
  • Fa cat mai multa miscare, mergi zilnic pe jos, cel putin jumatate de ora

 

Dieta frantuzeasca

Metoda Eat-Stop-Eat: Un Ghid Aprofundat pentru Postul de 24 de Ore

Metoda Eat-Stop-Eat: Un Ghid Aprofundat pentru Postul de 24 de Ore. Metoda Eat-Stop-Eat reprezintă o abordare simplă, dar provocatoare, a postului intermitent, care implică abstinența completă de la consumul de alimente pentru 24 de ore, o dată sau de două ori pe săptămână. Prin practicarea postului complet de la cină până la cină în ziua […]

Postul Intermitent 16/8: Strategii Eficace pentru Optimizarea Sănătății și Gestionarea Greutății

Postul Intermitent 16/8: Strategii Eficace pentru Optimizarea Sănătății și Gestionarea Greutății. Postul intermitent 16/8 a devenit o metodă populară pentru cei care caută să îmbunătățească sănătatea și să gestioneze greutatea. Această abordare presupune o fereastră de alimentație de 8 ore urmată de 16 ore de post. Prin limitarea perioadei în care consumi alimente, acest model […]

 

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.