Dieta daneza: Dieta de 13 zile în care pierzi 10 kilograme
PrinteazaDieta daneza dureaza 13 zile si te ajuta sa slabesti cu pana la 10 kilograme, dar este foarte stricta: orice deviere de la meniu va opri efectul dietei daneze si nu se recomanda reluarea ei decat dupa 6 luni. Daca nu mai tii dieta daneza dupa 6 zile, atunci o poti relua dupa 3 luni.
Pentru acest tip de dieta, asigura-te ca salata este intotdeauna proaspata, iaurtul 100% natural(fara fructe), iar pentru a nu simti senzatia de foame, bea multa apa. Cafeaua poate fi inlocuita cu ceai si vice-versa, iar codul cu pastrav sau calcan.
Sfaturi pentru ca dieta daneza sa aiba efect
- Cumpara-ti toate alimentele inainte de a incepe dieta, pentru a scapa de eventualele ispite din magazine.
- Daca ti se face foame pe timpul dietei, bea cat mai multa apa; cel putin 2 litri/zi.
- Cafeaua nu poate fi inlocuita cu ceai; cand este mentionat, adauga doar un cub de zahar.
- Fara alcool sau guma de mestecat; ambele contin zahar ce afecteaza procesul de schimbare a metabolismului.
- Rosiile consumate in timpul dietei daneze trebuie sa fie crude.
- Cand nu este mentionata cantitatea care trebuie consumata, poti manca oricat doresti (telina, salata, spanac).
Dieta daneza nu rezolva problemele cauzate de supraponderabilitate, dar constituie un bun inceput.
Ziua 1:
Mic dejun: cafea cu zahar.
Pranz: doua oua fierte, 300 de grame de spanac si o rosie.
Cina: 200 de grame de carne de vita cu salata, la care adaugi ulei si zeama de lamaie.
Ziua 2:
Mic dejun: cafea cu zahar.
Pranz: 300 de grame de sunca si un iaurt.
Cina: 200 de grame carne de vita si salata cu ulei si zeama de lamaie.
Ziua 3:
Mic dejun: cafea cu zahar si o felie de paine prajita.
Pranz: 2 oua fierte, o felie de sunca si o salata cu ulei si zeama de lamaie
Cina: telina fiarta, o rosie si un fruct, cum ar fi mar, para sau portocala.
Ziua 4:
Mic dejun: cafea cu zahar si o felie de paine prajita.
Pranz: un pahar cu suc de portocala si un iaurt.
Cina: un ou fiert, un morcov si 250 de grame de branza de vaci.
Ziua 5:
Mic dejun: un morcov mare.
Pranz: 300 de grame de cod fiert cu zeama de lamaie si o lingurita de unt.
Cina: 200 de grame de carne de vita cu o telina.
Ziua 6:
Mic dejun: cafea cu zahar si o felie de paine prajita.
Pranz: doua oua fierte si un morcov mare.
Cina: jumatate de pui si o salata cu ulei si zeama de lamaie.
Ziua 7:
Mic dejun: ceai fara zahar.
Pranz: doar apa
Cina: 200 de grame de cotlet de miel si un mar.
Ziua 8:
Mic dejun: cafea cu zahar.
Pranz: doua oua fierte, 400 de grame de spanac si o rosie.
Cina: 200 de grame de vita cu salata.
Ziua 9:
Mic dejun: cafea cu zahar.
Pranz: 250 de grame de sunca si un iaurt.
Cina: 200 de grame carne de vita si o salata cu ulei si zeama de lamaie.
Ziua 10:
Mic dejun: o felie de paine prajita si cafea.
Pranz: doua oua fierte, salata verde si o felie de sunca.
Cina: telina fiarta, un fruct la alegere si o rosie.
Ziua 11:
Mic dejun: o felie de paine prajita si cafea.
Pranz: 200 ml suc de portocale si un iaurt.
Cina: 1 ou fiert, 250 de grame branza de vaci si un morcov.
Ziua 12:
Mic dejun: un morcov mare.
Pranz: 200 de grame cod fiert cu zeama de lamaie si o lingurita de unt.
Cina: 200 de grame de vita cu telina.
Ziua 13:
Mic dejun: o felie de paine prajita si cafea.
Pranz: doua oua fierte si un morcov mare.
Cina: 300 de grame de pui si salata.
Articol preluat de aici.