Dieta cu salate

Printeaza

Dieta cu salateVrei sa-ti prepari un meniu delicios, care sa te ajute in acelasi timp sa slabesti? Alege salatele de vara! Ele trebuie sa contina vegetale variate, cantitati moderate de proteine si, pentru gust, sosuri aromate si fara calorii.

Combinatia dintre legumele proaspete şi carnea slaba, de pui sau de peste, asigura un aport suficient de proteine şi de vitamine si, in plus, potoleste si senzatia de foame. Carnea din aceste salate trebuie sa fie neaparat fiarta sau la gratar şi poate fi asezonata cu un dressing din ulei de masline, otet, sare si piper. Daca vrei sa incerci lucruri noi, adauga in salata avocado sau fructe proaspete: visine, cirese, caise sau capsuni.

Prima zi

MIC DEJUN: un iaurt sau un pahar cu lapte degresat cu o felie de paine prajita.
GUSTARE: doua caise.
PRANZ: o salata care sa contina doua rosii, un ardei gras, o mana de ciuperci proaspete, masline dietetice şs peşte la gratar; incearca sa mananci numai peste slab, precum salau, ton sau pastrav si evita preparatele din crap, macrou sau somn; atunci cand vrei sa scapi de kilogramele nedorite, şterge de pe lista de cumparaturi conservele in ulei sau pestele prajit si mananca deliciosul aliment la gratar sau fiert.
GUSTARE: o cana cu compot de visine.
CINA: o salata orientala cu un cartof fiert, jumatate de ardei gras, doua oua fierte si ceapa verde.

A doua zi

MIC DEJUN: o cana cu ceai din plante, un baton de cereale, doua felii de paine prajita cu dulceata.
GUSTARE: doua mere.
PRANZ: salată de orez cu morcovi, mazare, rosii si ardei gras.
GUSTARE: o felie de ananas.
CINA: fa un amestec din cubuleţe de vinete, o rosie, ardei gras si doua felii de piept de curcan la gratar.

A treia zi

MIC DEJUN: un pahar cu lapte, cald şi degresat, cereale si cateva stafide.
GUSTARE: o banana.
PRANZ: o salată din doua rosii, ardei gras, ciuperci proaspete fierte sau pe gratar, masline, doua oua fierte, 200 de grame de branza degresata si crutoane de paine.
GUSTARE: o para.
CINA: 200 de grame de salată de rosii cu ardei gras, morcovi, ceapa rosie si 100 de grame de piept de pui fiert.

A patra zi

MIC DEJUN: un ou fiert, o felie de paine neagra, salata verde si un pahar cu suc proaspat de portocale.
GUSTARE: un pumn de cirese.
PRANZ: o telina rasa, morcov ras, varza taiata fin, piept de pui feliat la grătar, sucul de la o lamaie si doua felii de paine cu seminte.
GUSTARE: doua piersici.
CINA: 200 de grame de peste la cuptor cu rosii si usturoi.

A cincea zi

MIC DEJUN: 200 ml de lapte degresat cu cereale si o banana.
GUSTARE: o felie de pepene galben.
PRANZ: 300 g pastrav la cuptor cu rosii, lamaie si 100 g de salata cu morcovi rasi, cu porumb si lamaie.
GUSTARE: un pumn de capuni.
CINA: 250 de grame de vaci, un ou fiert si doua rosii.

A sasea zi

MIC DEJUN: doua felii de paine neagra prajita, o cana cu lapte batut, o cafea fara zahar sau cu indulcitor.
GUSTARE: o portocala.
PRANZ: 150 gr piure de spanac, salata de rosii cu castraveti si 200gr piept de pui la gratar.
GUSTARE: un kiwi.
CINA: 200 gr peste la gratar sau la cuptor, o salata de telina cu morcov.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.