Despre Uleiul de carola (rapita)

Printeaza

Despre Uleiul de carola (rapita)Despre Uleiul de carola (rapita). Datorită conţinutului foarte scăzut de acizi graşi saturaţi, acest ulei devenit vedetă printre cunoscători este foarte bun pentru scăderea nivelului de colesterol rău din sânge.

Este cel mai bogat ulei în omega 3, fapt ce-l recomandă în dieta hipertensivilor, pentru normalizarea tensiunii arteriale, dar şi pentru prevenirea accidentelor cardiovasculare.

Dacă vrei să te bucuri de proprietăţile sale nutritive, este recomandat să-l foloseşti rece, neîncălzit, doar la prepararea sosurilor pentru salate.

Amestecă 2 linguri cu ulei de rapiţă, 2 cu sare de baie şi puţin săpun lichid. Cu această pastă, freacă tălpi­le picioarelor, mai ales pe timpul verii, când treci la încălţămintea de sezon, iar pielea se usucă şi crapă, înmoaie ţesutul cornos.

Originea:

Rapița este o plantă originară din regiunile din jurul Mării Mediteraneene și a fost cultivată pentru prima dată în Europa în urmă cu peste 4.000 de ani. Inițial, rapița era cultivată pentru frunzele sale bogate în nutrienți și pentru producția de ulei.

Evoluție:

De-a lungul istoriei, rapița a fost cultivată și îmbunătățită selectiv pentru a produce semințe cu un conținut mai mare de ulei. Aceste semințe sunt utilizate în principal pentru extragerea uleiului, iar planta în sine este adesea numită “rapiță de ulei”.

Despre Uleiul de carola (rapita)

Cartofi cu usturoi si praz

Cartofi la cuptor cu ulei de rapita

Cartofi la cuptor cu ulei de rapita din: cartofi, ulei de rapita. Ingrediente: 2 cartofi mari (circa 450 g), curăţaţi şi tăiaţi în rondele cu grosimea de 1,5 cm 2 linguri de ulei de rapiţă     Mod de preparare: Seteaza cuptorul la 230°C. Lasă cartofii la uscat, pentru câteva minute, pe un prosop de […]

 

Piept de vita cu rodii

Piept de vita cu rodii

Piept de vita cu rodii din: cafea, boia, sare, piper, cimbru, piept de vita, ulei de rapita, ceapa, usturoi, supa de vita, suc de rodii, frunza dafin, otet balsamic. Ingrediente: 1 lingură de cafea măcinată fin 1 linguriţă de boia de ardei 1 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de piper negru măcinat 2 linguriţe de cimbru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.