Despre Sosul Tabasco

Printeaza

Despre Sosul TabascoDespre_sosul_Tabasco

Este unul dintre cele mai cunoscute sosuri iuţi din lume. A fost preparat pentru prima dată în 1868 de Edmund Mcllhenny, un fost bancher.

Pentru obţinerea lui, se zdrobesc ardei iuţi Tabasco, se amestecă cu sare şi se ţin în butoaie de stejar alb 3 ani.

După aceea, se adaugă oţet, se lasă la macerat câteva săptămâni, iar amestecul obţinut este îmbuteliat în sticluţe mici. Ardeii se recoltează manual, fiecare culegător folosind un beţigaş roşu cu care observă, comparând culorile, gradul de coacere (dacă nuanţa ardeiului nu corespunde, acesta este lăsat să se mai coacă).

Tabasco este folosit atât pentru prepararea unor cocktailuri (cum este Bloody Mary), cât şi pentru marinarea cărnurilor sau ca dressing pentru salate.

Despre Sosul Tabasco

 

 

 


poate iti place si:

sosuri

Sosul picant scade pofta de mancare

Este de ajuns să consumi un singur fel de mâncare ce conţine capsaicină (componentă activă a sosului condimentat şi a ardeilor iuţi care le oferă aroma picantă). Astfel vei reuşi să diminuezi pofta de mâncare şi să induci organismului senzaţia de saţietate, conform unui studiu publicat recent în European Journal of Nutrition. Alţi cercetători au […]

 

Sos de ciocolată

Cum se prepara sosul de ciocolata

Cum se prepara sosul de ciocolata din: cacao, zahar, apa, ciocolata. Ingrediente: 70 g cacao 200 g zahăr 300 ml apă 50 g ciocolată amăruie   Mod de preparare: Toate ingredientele, mai puţin ciocolata, se pun să fiarbă la bain-marie, amestecând continuu, iar când începe să dea în clocot, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele. Se […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.