Despre Propolis

Printeaza

Despre_PropolisProdusele stupului sunt foarte eficiente in caz de gripa sau viroze respiratorii. Mierea poti s-o adaugi in fiecare ceai sau s-o mananci ca atare (cateva lingurite pe zi, daca nu suferi de diabet), iar propolisul, antibacterian si antiviral puternic, este ideal in special pentru a tine departe durerile in gat. In cantitati mari si pe durata indelungata, nu e indicat celor care au probleme cu glanda tiroida.

30 de picaturi de tinctura de trei ori pe zi, diluate intr-o lingurita cu miere, se administreaza inca de la primele simptome ale racelii. In cazul copiilor, cantitatea este de 1 ml de tinctura/kilogram corp zilnic. Tinctura este cea mai eficienta metoda de administrare.

Propolisul brut pe care-l gasesti la plafar poate fi mestecat de 2-3 ori pe zi, asemenea unei bomboane (fara a-l inghitii). Are miros de rasina si consistenta lipicioasa, iar culoarea variaza de la verde pana la maro si negru. Grabeste refacerea tesuturilor inflamate din gat si e de ajutor pentru amigdale, faringe si laringe.

In caz de pneumonie, bronsitia, sinuzita sau alte afectiuni respiratorii, il poti folosi pentru inhalatii sau aerosoli (30 de picaturi de tinctura).

 

 


poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Piersici umplute cu crema de branza si miere

Piersici umplute cu crema de branza si miere din: crema de branza, miere, ghimbir, nucsoara. Ingrediente: 150gr crema de branza 1 ½ linguri miere ½ lingurița de ghimbir ⅛ lingurița de nucșoară 120gr smantana 1 kg piersici, jumatati miere și nucșoară, pentru garnitură     Mod de preparare: Într-un bol mic, adăugați brânză, smantana și […]

Reteta zilei: Unt de arahide cu miere

Unt de arahide cu miere din: arahide, ulei de arahide, miere, sare. Ingrediente Unt de arahide cu miere: 300gr arahide crude 1 lingura ulei de arahide 3 linguri de miere 1 praf sare     Mod de preparare Unt de arahide cu miere: Se prajesc arahidele în ulei timp de un minut, amestecând constant. Apoi, […]

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere din: faina, zahar, sare, unt, ou, mere, miere. Ingrediente: Aluat: 125 g făină 1 lingura zahăr 1 praf sare 60 g unt 1 ou Umplutură: 600 g mere 80 g miere de salcâm   Mod de preparare: Se amestecă faina cu zahărul şi sarea, se face la mijloc o gropiţă […]

 

Ciolan de porc cu miere

Ciolan de porc cu miere

Ciolan de porc cu miere din: ciolan de porc, ceapa, morcov, usturoi, miere, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: un ciolan de porc o ceapă un morcov 5 căţei usturoi 3 linguri miere 75 ml ulei 250 ml vin roşu sare piper   Mod de preparare: Ciolanul se pune la fiert în apă rece. După ce s-a […]

Tarta cu rodie si miere

Tarta cu rodie si miere

Tarta cu rodie si miere din: rodii, vin, miere, faina, unt, oua, zahar, lamai. Ingrediente: 2 rodii 4 linguri vin roşu 1 lingură miere 200 g făină 225 g unt rece sare 4 ouă 150 g zahăr sucul şi coaja de la 3 lămâi   Mod de preparare: Se taie în două rodiile, se scot sâmburii […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.