Despre morcovi

Printeaza

Despre morcovi. Conţinând foarte mult zahăr, morcovii sunt excelenţi gătiţi la cuptor, deoarece zahărul din ei se caramelizează, iar morcovii devin maronii, lipicioşi şi delicioşi!

De asemenea, se folosesc frecvent în tocăniţe şi supe, deoarece conferă mâncărurilor o anumită dulceaţă, iar fiind atât de dulci pot fi utilizaţi chiar şi la prăjituri.

Morcovii tineri apar în mai sau iunie şi sunt culeşi chiar atunci sau mai târziu în decursul anului, după ce mai cresc.

Morcovii tineri sunt atât de fragezi şi de dulci încât nu trebuie curăţaţi de coajă şi pot fi consumaţi cruzi sau fierţi, cu puţin unt.

Sunt cunoscuţi pentru darul lor de a îmbunătăţi vederea; acesta se datorează cantităţilor mari de betacaroten, din care organismul nostru fabrică vitamina A, care hrăneşte retina ochiului.

De asemenea, morcovii conţin alfacaroten, care ne protejează împotriva cancerului şi a bolilor de inimă, şi vitamina C, benefică pentru piele şi sistemul imunitar.

  • Incercaţi să răzuiţi morcovii de coajă în loc să-i curăţaţi; coaja e plină de vitamine şi fibre.
  • Morcovii se potrivesc cu chimionul, ghimbirul, zeama şi coaja rasă de portocale, seminţele şi frunzele de coriandru.
  • Supa de morcovi se prepară uşor şi repede, este delicioasă şi copiilor le place la nebunie.
  • Morcovii tineri cruzi, împreună cu un bol de humus (pastă de năut) cu ardei iuţi tocaţi şi puţină zeamă de lămâie, pot fi o gustare excelentă pentru masa de prânz sau pentru clipele petrecute în faţa televizorului.

 

Savurati!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Morcovi sote cu aroma de cimbru

Morcovi sote cu aroma de cimbru din: ulei de masline, morcovi, apa, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 4 morcovi, decojiți și tăiați felii 2 linguri de apă 1 catel usturoi, tocat mărunt 1 linguriță frunze de cimbru proaspete sare si piper   Mod de preparare: Încălziți uleiul de măsline într-o […]

Reteta zilei: Supa de morcovi cu curry

Supa de morcovi cu curry din: ulei, curry, usturoi, ghimbir, piper, ceapa, morcovi, supa, lapte de cocos. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 lingurita pudră de curry 1 catel usturoi, tocat 2 lingurițe ghimbir proaspăt ras ¼ linguriță piper ½ ceasca ceapa tocata 1/2 kg morcovi, tocati 3 cani supa 1 cana lapte de cocos Mod […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.