Despre cimbru

Printeaza

Despre_cimbruDespre cimbru: Cimbrul de cultura este unul dintre cele mai puternice antigripale. Eficient in toate infectiile respiratorii, de la banala raceala pana la bronsita, amigdalita sau pneumonie, desfunda nasul, calmeaza tusea si durerile in gat.

Cel mai des se folosesc uleiul volatil si tinctura, pe care le cumperi de la plafar, precum si infuzia, usor de preparat acasa.

O lingurita cu tinctura de patru ori pe zi vreme de cel putin zece zile te scapa de raceala sau gripa si previne posibilele recidive. E buna si in caz de infectii, avand efect antibacterian.

Infuzia de cimbru se bea calda, indulcita cu miere. Prepar-o din 1-2 lingurite cu planta maruntita, peste care torni o cana cu apa clocotita; daca alegi varianta concentrată (din doua linguri cu planta la o cana de apa), bea numai 2-3 linguri pe zi. In caz de laringita, faringita si alte afectiuni ale gatului, o poti folosi pentru gargara, datorita efectului calmant si decongestiv.

Uleiul e bun pentru bai (cateva picaturi adaugate in cada cand faci baie), inhalatii (pui cateva picaturi intr-un bol cu apa fierbinte si inhalezi, cu un prosop deasupra capului) sau masaj toracic (diluat in ulei de corp) pentru a usura respiratia.

 

Retete cu cimbru

Pastrama de gasca cu cimbru

Pastrama de gasca cu cimbru

Pastrama de gasca cu cimbru din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1 lingurita boia iute 1 lingura cimbru uscat 3 […]

 

Clatite cu prune si cimbru

Clatite cu prune si cimbru

Clatite cu prune si cimbru din: aluat, ou, zahar, ulei, prune, cimbru. Ingrediente: 125 g mix pentru aluat de clatite + 1 ou 500 g prune, curatate de samburi si taiate 50 g zahar ulei cimbru   Mod de preparare: Prepară aluatul conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, adăugând oul. Lasă deoparte. Incinge cuptorul la semnul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.