Deserturi racoritoare

Printeaza

Deserturi racoritoare:

Inghetata_cu_ciocolata_nuci_si_vanilie

Inghetata cu ciocolata, nuci si vanilie

Inghetata cu ciocolata, nuci si vanilie din: frişcă lichidă, crema de ciocolata, nuci, vanilie, sare. Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă 4 linguri cremă de ciocolată câteva nuci vanilie praf de sare Mod de preparare: Mixezi frişca rece cu crema de ciocolată, vani­lia şi sarea, timp de 2 minute. Adaugi câteva nuci tocate mărunt şi torni compoziţia […]

Inghetata de zahar ars

    Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte   Mod de preparare: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se sting cu puţină apă fierbinte, se amestecă cu laptele cald . Se […]

Inghetata de vanilie

  Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr vanilie 1 l lapte   Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte, se adaugă vanilia. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu. Se […]

Ingheţată cu vişine

  Ingrediente: 1/2 kg vişine 750 lapte 300 g zahăr tos sâmburii vişinelor   Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi le mărunţeşti fie cu mixerul, fie prin sită. Zdrobeşti sâm­burii (în piuliţă sau înveliţi într-un şervet şi cu cio­canul) şi îi pui la fiert cu laptele şi zahărul timp […]

Inghetata de fragi

  Ingrediente: 500 g fragi aleşi 300 g zahăr 3 dl apă zeama de la 1 lămâie 3 linguri frişcă bătută (facultativ)   Mod de preparare: Se spală fragii şi se scurg bine. Se trec prin sită, astfel încât să se obţină 1/2 kg de piure. Se face separat un sirop de zahăr cu apă, […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.