Deserturi: Prajitura cu nuci

Printeaza

O reteta gustoasa de prajitura cu nuci, zahar, margarina, scortisoara, praf de copt, sare, sirop, esenta de vanilie, cacao.

Ingrediente blat: Prajitura cu nuci

  • 500g făină
  • 150g zahăr
  • 100g nuci zdrobite
  • 150g margarină
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată fin
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • un vârf de cuţit sare

Ingrediente glazura:

  • 100 g margarină
  • 250g zahăr
  • 150ml sirop gros de zahăr cu lămâie
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 1 lingură cacao
  • 800g nuci sfărâmate
  • un vârf de cuţit sare

Mod de preparare:

Amestecaţi foarte bine ingredi­entele pentru blat şi când com­poziţia este omogenă, puneţi-o la copt într-o tavă unsă şi tape­tată. Coaceţi la foc potrivit, timp de 25 de minute.

Pentru glazură, amestecaţi margarina cu zahărul, siropul, vanilia, cacaoa şi nucile până când obţineţi o compoziţie omogenă. Turnaţi deasupra blatului glazura cu nuci.

Puneţi din nou la copt pentru 20 – 25 de minute. Răciţi complet prăji­tura înainte de a o tăia în bucăţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.