Deserturi pentru Paşte
Printeaza
Retete de Paşte:
Tort cu cafea si ciocolata
Tort cu cafea si ciocolata din: ciocolata cu cafea, unt, zahar, oua, zahar vanilinat, cafea solubila, faina, praf de copt, cacao, ciocolata cu cafea, frisca, intaritor de frisca, zahar pudra, lapte praf, cafea, cacao si ciocolata. Ingrediente: blat: 150 g ciocolata cu cafea 150 g unt moale 125 g zahar 5 oua 1 plic zahar…
Prajiturele cu ciocolata si fructe
Prajiturele cu ciocolata si fructe din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar tos, faina, praf de copt, cacao, lapte si piersici. Ingrediente: pentru blaturi: 100 g ciocolata amaruie 375 g unt moale 3 oua 350 g zahar tos 250 g faina 1 lingurita praf de copt 80 g cacao 180 ml lapte la temperatura camerei topping:…
Brioşe cu ciocolată si iepurasi de martipan
Brioşe cu ciocolată si iepurasi de martipan din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, oua, zahar, zahar vanilat, ulei, lapte batut, cacao, ciocolata, maripan si iepurasi de partipan. Ingrediente: 250 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 praf de sare 2 oua 125 g zahar 1 plic…
Budincă fină cu mandarine
O reteta delicioasa de budinca cu:lapte, sare, zahar, baton de vanilie, mandarine, oua, frisca, amidon, unt. Ingrediente: 600 ml lapte un praf de sare 150 g zahăr un baton vanilie coaja rasă de la 2 mandarine 4 galbenusuri 250 ml frişca 4 linguriţe amidon 2 mandarine curăţate un cubulet de unt Mod de preparare:…
Reteta zilei: Mousse cu ciocolata neagra
Mousse cu ciocolata neagra din: galbenusuri de ou, oua, ciocolata neagra, zahar pudra, sirop de zahar, smantana si unt. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 4 oua 200g ciocolata neagra 60g zahar pudra 1 lingurita de sirop de zahar 120ml smantana 25g unt nesarat Mod de preparare: Intr-o cratita la bain-marie puneti ciocolata, siropul…
Tarta cu zmeura, afine si coacaze
Tarta cu zmeura, afine si coacaze din: faina, unt, zahar pudra, sare, frisca, galbenusuri, gelatina, lapte, coaja de lamaie, branza de vaci, zmeura, compot de piersici, mure, afine si coacaze. Ingrediente: blat si crema: 300 g faina 200 g unt 250 g zahar pudra sare 500 ml frisca 5 galbenusuri 15 g gelatina 125 ml…
Clatite cu umplutura
O reteta delicioasa de clatite:oua, faina, lapte, sare, apa minerala, crema de branza, zahar, stafide, lamaie. Ingrediente clătite: 2 ouă 2 căni cu făină 2 căni cu lapte 1 praf de sare 4 ceaşcă apă minerală Ingrediente umplutura1: 100 g cremă de brânză 2 linguri cu zahăr 2 ouă 1 mână de stafide coaja rasă…
Reteta zilei: Fondant de ciocolata
Fondant de ciocolata din: galbenus de ou, oua, zahar pudra, unt, ciocolata neagra, faina, cacao si inghetata de vanilie. Ingrediente: 1 galbenus de ou 2 oua 40g zahar pudra 65g unt nesarat 65g ciocolata neagra 15g faina 7g cacao Inghetata de vanilie pentru servire Mod de preparare: Puneti oualele, galbenusul de ou, zaharul, faina…
Bezele cu sos de pere si fructe
Bezele cu sos de pere si fructe din: albusuri, zahar tos, pere, suc de lamaie, zahar vanilinat, ulei din seminte de struguri, sare, fulgi de banane si rodii. Ingrediente: doua albusuri 130 g zahar tos doua pere doua lingurite cu suc de lamaie doua pliculete zahar vanilinat doua lingurita cu ulei din seminte de struguri…
Tort de ciocolata cu migdale
Tort Pavlova din bezea crocanta
Tort Pavlova din bezea crocanta din: albusuri, suc de lamaie, praf de cacao, zahar pudra, oua, faina, amidon, praf de copt, praf de cacao, gelatina, ciocolata amaruie, lapte si frisca. Ingrediente: bezea: 2 albusuri 1 lingurita suc de lamaie 1 lingurita praf de cacao 125 g zahar pudra pandispan: 3 oua 120 g zahar 60…
Tarta cu afine si smantana
Tarta cu afine si smantana din: faina, zahar, sare, scortisoara, drojdie, lapte, unt, ou, smantana, budinca de vanilie, zahar, lamaie, afine si zahar pudra. Ingrediente: blat: 200 g faina 50 g zahar 1 praf sare 1/2 lingurita scortisoara 20 g drojdie 75 ml lapte 30 g unt 1 ou umplutura: 400 g smantana 3 oua…
Gofre cu castane
Gofre cu castane din: faina, zahar tos, oua, unt, sare, lapte, zahar vanilinat, castane, scortisoara, sos caramel si frisca. Ingrediente: 250 g faina 225 g zahar tos doua oua 50 g unt un sfert de lingurita cu sare 75 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat 200 g castane fierte o lingura cu menta tocata…
Retete gustoase: Baclava
Reteta zilei: Prajitura cu branza si compot de cirese
Prajitura cu branza si compot de cirese din: crema de branza, zahar pudra, oua, smantana, baton vanilie, biscuiti digestivi, unt, zahar pudra, cirese, coniac. Ingrediente pentru umplutura: 500g crema de branza 200g zahar pudra 4 oua 300g smantana 1 bat vanilie Ingrediente pentru aluat: 200g biscuiti digestivi 100g unt 50g zahar pudra Ingrediente pentru compot…
Chec cu fructe şi sos
Foi cu cremă
O reteta delicioasa de foi:oua, zahar, faina, lapte, unt, esente, frisca, ciocolata. Ingrediente: ouă 6 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente cremă: 4 gălbenuşuri 200 ml lapte 125 g zahăr 200 g unt esenţe, după gust Ingrediente decor: frişcă ciocolată Mod de preparare: Pentru foi, amesteci ouăle cu zahărul şi la urmă pui făina. Torni…
Nuga cu esenţă de trandafir
Nuga cu esenţă de trandafir din: fructe uscate, albusuri, miere, unt, zahar, esenta de trandafiri si sare. Ingrediente: 300 g fructe uscate 4 albusuri 350 g miere 120 g unt moale un kg zahar o fiola esenta de trandafir un praf sare Mod de preparare: La bain-marie, se bat albuşurile spumă tare cu un…
Nuga cu miere
Tiramisu cu visine
Tiramisu cu visine din: mascarpone, zahar, zahar vanilinat, visinata, visine, piscoturi, cacao si visine. Ingrediente: 500 g mascarpone 2 linguri zahar 3 plicuri zahar vanilinat 1 lingura visinata 250 g visine 16 piscoturi 2 linguri cacao visine cu codite pentru ornat Mod de preparare: Se bat cu mi
Ruladă dulce cu scortisoara si migdale
Ruladă dulce cu scortisoara si migdale din: faina, drojdie, lapte dulce, zahar pudra, oua, unt, scortisoara, sare, migdale, zahar vanilinat, smochine si lichior de cafea. Ingrediente: 400 g faina 15 drojdie 130 ml lapte dulce 150 g zahar pudra doua oua 75 g unt scortisoara un sfert de lingurita cu sare 100 g migdale 30…
Prajitura cu ciocolata si dulceata
Prajitura cu ciocolata si dulceata din: nuca, zahar pudra, faina, unt, bicarbonat, ciocolata, oua si dulceata. Ingrediente: 200 g nuca pisata 200 g zahar pudra 400 g faina 300 g unt un varf bicarbonat o lingura cu ciocolata rasa doua oua dulceata Mod de preparare: Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă celelalte…
Ruladă cu friscă si căpşuni
Tartă cu pere si miez de nuca
Prajitura cu banane si glazura de ciocolata
Pepene cu cremă de ciocolată
Pepene cu cremă de ciocolată din: pepene galben, zmeura, castane, piure de castane, lichior de cafea, ciocolata neagra, frisca, menta, scortisoara si cuisoare. Inrgediente: doi pepeni galbeni mai mici 200 g zmeura 500 g castane fierte un borcan cu piure de castane 100 ml lichior de cafea 50 g ciocolata neagra 300 ml frisca o…
Tort de nectarine cu frisca si zmeura
Tort de nectarine cu frisca si zmeura din: zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, lichior de oua, ulei, gelatina, nectarine, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar, smantana, frisca si zmeura. Ingrediente: blat: 200 g zahar pudra 100 g faina 100 g amidon 3 lingurite praf de copt 200 ml lichior de oua 200…
Tarta cu mere si menta
Tarta cu mere si menta din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, sare, zahar vaniinat, oua, suc de portocala, coaja de portocala, praf de budinca, branza ricotta, mere, calvados, suc de mere si frunze de menta. Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar pudra 150 g unt 1 galbenus sare 1 plic zahar vanilinat crema:…
Negresă cu fructe
Negresă cu fructe din: unt, cacao, zahar tos, faina, amidon alimentar, ceai verde, oua, praf de copt, sare, zahar vanilinat, smochine si coacaze rosii. Ingrediente: 200 g unt 100 g cacao 300 g zahar tos 250 g faina doua linguri cu amidon alimentar 100 ml ceai verde 4 oua un pliculet praf de copt un…
Reteta zilei: Sos de ciocolata
Sos de ciocolata din: ciocolata neagra, sirop de zahar si unt. Ingrediente: 200g ciocolata neagra 2 linguri de sirop de zahar 50g unt nesarat Mod de preparare: Topiți ciocolata, fie la microunde, fie la bain-marie. Adaugați siropul și untul. Se amesteca pana ce untul s-a topit si compozitia s-a omogenizat. Serviti cald sau…
Tort negru de capsuni
Tort negru de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, cacao, amidon, capsuni, frisca, zahar vanilinat si ciocolata. Ingrediente: blat: 6 oua 180 g zahar 1 plic zahar vanilinat 120 g faina 60 g cacao 80 g amidon crema si decor: 350 g capsuni 550 ml frisca 1 plic zahar vanilinat 400 g ciocolata …
Prajitura cu migdale si smantana
Prajitura cu migdale si smantana din: smantana, zahar, faina, migdale, oua, unt, lapte, zahar, zahar vanilinat si fulgi de migdale. Ingrediente: o masura smantana o masura zahar doua masuri faina o masura migdale macinate 3 oua pentru garnitura: 150 g unt 3 linguri lapte o masura zahar 2 pachetele zahar vanilinat 200 g fulgi de…
Gofre cu sos de mere şi vanilie
Gofre cu sos de mere şi vanilie din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, sare, unt, zahar vanilinat, zahar tos, unt, mere, fulgi de ovaz, scortisoara si apa. Ingrediente: 375 g faina 135 ml lapte dulce o lingurita cu drojdie uscata doua oua un sfert de lingurita cu sare unt 3 pliculete zahar vanilinat 200 g…
Minitarte de ciocolata
Minitarte de ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, ou, cacao, sare, zahar vanilat, cacao neagra, frisca, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g zahar pudra 125 g unt un ou 40 g cacao sare un plic zahar vanilat pentru umplutura: 350 g cacao neagra 90 g unt nesarat 600 ml frisca lichida 2…
Prajitura cu crema si afine
Placinta cu mere si spuma de alune
Reteta zilei: Budinca de ciocolata cu sos de zmeura
Budinca de ciocolata cu sos de zmeura din: unt nesarat, zahar pudra, faina, pudra de cacao, esenta de vanilie, oua, praf de copt, fulgi de ciocolata, apa, sos de ciocolata si sos de zmeura. Ingrediente: 110g unt nesarat 110g zahar pudra 110g de faina 55g pudra de cacao 2 lingurite esenta de vanilie 2…
Tarte-tatin cu banane
Tarte tatin cu banane din: aluat, banane, lamaie, portocala, miez de nuca, migdale, cuisoare, zahar tos, apa, unt, zahar vanilat, frisca, inghetata, sos de lamaie. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 5 banane o lamaie o portocala 50 g miez de nuca 50 g migdale doua cuisoare 150 g zahar tos 50 ml apa 30…
Pasta de zahar (figurine pentru Paste)
Pasta de zahar (figurine pentru Paste) din: gelatina, apa, miere, zahar pudra si unt. Ingrediente: 10 g gelatina granule sau 6 foite 60 ml apa (pentru hidratat gelatina) 2 linguri miere sau energizant (inlocuitor de miere) 800-850 g de zahar pudra (ambalat), cernut de 2-3 ori putin unt, cam cat o aluna pentru a-i da…
Prăjitură cu mere şi mentă
Prăjitură cu mere şi mentă din: iaurt, oua, zahar tos, praf de copt, kumquats, gem de visine, sare, menta, unt, frisca, mere caramelizate si scortisoara. Ingrediente: 260 ml iaurt 6 oua 150 g zahar tos 375 g faina un pachetele praf de copt 70 ml ulei 4 mere 100 g kumquat in sirop un
Chec cu scorţişoară
Chec cu scorţişoară din: faina, oua, praf de copt, sare, unt, zahar tos, zahar vanilinat, lapte dulce, pudra de scortisoara, gem de caise si frisca. Ingrediente: 160 g faina 3 oua jumatate de pliculet praf de copt sare 70 g unt 150 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat 160 ml lapte dulce o lingura…
Spuma de cafea
Spuma de cafea din: cafea solubila, foi de gelatina, lapte degresat, fructoza, albusuri, cacao pudra si sare. Ingrediente: 1 lingura cu cafea solubila 3 foi de gelatina 40 g lapte degresat 2 linguri cu fructoza (sau 4 linguri cu zahar pudra) 2 albusuri 1 lingura cu cacao pudra sare Mod de preparare: Puneţi patru…
Tort cu nuca, frisca si ciocolata
Tort cu nuca, frisca si ciocolata din: nuca, zahar, albusuri, praf de copt, oua, faina, galbenusuri, lapte, unt, esenta de rom, frisca, cacao si ciocolata. Ingrediente: Pentru primul blat: 250 g nucă măcinată 250 g zahăr 8 albuşuri 1/2 pachet praf de copt îţi trebuie pentru al doilea blat: 6 ouă 6 linguri făină 6…
Desert cu coacaze negre
Desert cu coacaze negre din: cocaze negre, fructoza, albusuri si sare. Ingrediente: 400 g coacaze negre 4 linguri cu fructoza (sau 8 linguri cu zahar pudra) 4 albusuri sare Mod de preparare: Curăţaţi coacăzele cu apă rece, apoi alegeţi boabele cu ajutorul unei furculiţe. Pasaţi-le cu mixerul sau printr-o sită fină, adăugind eventual puţină…
Biscuiţi cu susan si fistic
Tort roşu de căpşuni
Tort roşu de căpşuni din: fursecuri cu unt, pudra de cacao, unt, blat, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, tort gelee si suc de capsuni. Ingrediente: 100 g fursecuri cu unt 1 lingura pudra de cacao 40 g unt topit 1 blat subtire (24 cm) crema: 10…
Gogoşi cu sos de vanilie
O reteta delicioasa de gogosi cu:faina, lapte, oua, zahar tos, unt, drojdie, esenta de rom, budinca de vanilie, sare, menta, scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 600 ml lapte două ouă 100 g zahăr tos 70 g unt 7 g drojdie linguriţă cu esenţă de rom jumătate de plic budincă de vanilie din comerţ sare o…
Desert cu mango
Desert cu mango din: mango, fructoza, oua, lapte, capsune. Ingrediente: 1 mango mare 8 lingurite cu fructoza (sau 16 lingurite cu zahar pudra) 4 oua 20 cl lapte semidegresat cateva capsune sau seminte de rodie Mod de preparare: Curăţaţi mango, scoateţi sîmburele şi tăiaţi pulpa cuburi. Mixaţi pulpa 2 minute cu 2 linguriţe cu…
Cozonac banatean
Cozonac banatean din: faina, zahar, margarina, lapte, galbenusuri, ulei, sare, coaja de lamaie si drojdie. Ingrediente: 1 kg faina alba 100 g zahar 100 g margarina 800 ml -1l lapte 8 galbenusuri 30 ml ulei sare coaja rasa de lamaie drojdie Mod de preparare: Pui într-o cană o lingură de zahăr, drojdia şi le…
Bezele cu ciocolată
O reteta delicioasa de bezele cu:oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, lamie, smochine, ciocolata neagra, cafea macinata, rom, miere, scortisoara, menta. Ingrediente: 4 albuşuri un sfert de linguriţă cu sare 200 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie 500 g smochine 100 g ciocolată neagră o lingură cu cafea măcinată 100 ml rom…
Briose multicolore
O reteta delicioasa de briose cu:faina, zahar tos, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt, lapte batut, ciocolata neagra, nuca, piure de castane, zahar colorat, oua. Ingrediente: 150 g făină 100 g zahăr tos o jumătate de pliculeţ praf de copt un vârf de linguriţă cu sare zahăr vanilinat 50 g unt 250 ml lapte…
Gogoşi cu cremă şi căpşune
Gogoşi cu cremă şi căpşune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilinat, sare, crema de vanilie, capsuni, ulei de floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 550 ml lapte doua oua 25 g drojdie 100 g zahar tos esenta de rom doua pliculete zaha vanilinat un sfert de…
Desert de lamaie verde cu menta
Cozonac cu mac si nuca
Frigarui de kiwi cu sos de fructe
Frigarui de kiwi cu sos de fructe din: kiwi, fructul pasiunii, ananas, mango, suc de portocala, suc de lamaie, fructoza si baton de vanilie. Ingrediente: 6 kiwi mari pentru sos: 2 buati fructul pasiunii 100 g ananas proaspat 100 g mango sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lamaie 1 lingura cu fructoza…
Reteta zilei: Prajitura cu prune si mere
Prajitura cu prune si mere din: prune, mere, zahar pudra, scortisoara, vin, zmeura, afine, unt, zahar pudra, unt nesarat si inghetata. Ingrediente pentru umplutura: 250g prune 250g mere 150g zahar pudra ½ lingurita de scortisoara 100ml vin dulce sau apa 100g zmeura 100g afine 20g unt nesarat Ingrediente pentru aluat: 200g faina 100g zahar…
Briose cu mere
Foi cu miere si cremă
Prăjitură cu cremă şi cafea
Prăjitură cu cremă şi cafea din: faina, zahar tos, oua, unt, lapte, amoniac, zahar pudra, ciocolata neagra, cacao, esenta de rom, sare, cafea, portocala, miere si physalis. Ingrediente: 500 g faina 200 g zahar tos doua oua 350 g unt 150 ml lapte dulce amoniac 100 g zahar pudra 100 g ciocolata neagra o lingura…
Reteta zilei: Clatite flambate
Clatite flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte 75g unt topit (rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g zahar pudra 50ml Grand Marnier Coaja si sucul de la…
Briose colorate
Briose colorate din: unt, oua, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilinat, stafide, nuci, fructe confiate, zahar pudra, lamaie, zahar colorat, sare. Ingrediente: 125 g unt 3 oua 160 g faina jumatate de pliculet praf de copt 125 g zahar un pliculet zahar vanilinat 25 g stafide 100 g nuci macadamia 50 g fructe confiate…
Cozonac cu gem de capsuni
Tort diplomat de fructe
Tort diplomat de fructe din: zahar, oua, lapte, gelatina, frisca, esenta de vanilie, esenta de portocale, fulgi de migdale, compot de caise, kiwi si struguri negri. Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 ml lapte 6-7 linguri de gelatina (sau 6-7 foita de gelatina) 500 ml frisca + frisca pentru ornat esenta de vanilie si…
Gogosi cu magiun si branza
Reteta zilei: Tarta cu lamaie
Tarta cu lamaie din: aluat, lamai, oua, zahar si smantana. Ingrediente: aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 2 ½ lamai 4 oua 185g zahar 125ml smantana Mod de preparare: Radeti coaja de la lami si stoarceti sucul. Se amesteca oualele si zaharul impreuna, apoi se adauga sucul de lamaie, coaja de lamaie si…
Chec cu fructe confiate si sos de ciocolata
Bezele colorate
Cum se prepara Tortul de morcovi
Tort de morcovi din: morcovi, suc de lamaie, oua, zahar, faina, praf de copt, scortisoara, suc de portocala, coaja de portocala, migdale, lapte, budinca de vanilie, zahar pudra, faina, unt, dulceata de caise, martipan si oua de ciocolata. Ingrediente: blat: 500 g morcovi 1/2 lingura suc de lamaie 5 oua 100 g zahar 1…
Cozonac cu crema
Reteta zilei: Tarta cu rubarba si sirop de zmeura
Tarta cu rubarba si sirop de zmeura din: aluat de patiserie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac, zmeura, esenta de vanilie, iarba de lamaie, apa si rubarba. Ingrediente: Aluat de patiserie Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale maruntite…
Prajitura cu etaj
Prajitura cu etaj din: foi de pandispan, lapte, amidon, zahar, unt, esenta de fistic, zahar, lapte, frisca, oua, amidon si faina. Ingrediente: 1 pachet cu foi de pandispan pentru crema de fistic: 300 ml lapte 3 linguri cu amidon 150 g zahar 1 pachet cu unt 1 esenta de fistic pentru crema caramel: 10 linguri…
Desert cu cafea
Desert cu cafea din: albusuri de ou, zahar pudra, cafea solubila, amidon de porumb si sare. Ingrediente: 3 albusuri de ou 60 g zahar pudra 1 lingurita cafea solubila 1 lingurita cu amidon de porumb sare Mod de preparare: Inainte de a folosi albuşurile, lăsaţi-le 1 oră la temperatura camerei. Bateţi albuşurile spumă foarte…
Savoare crocanta
Savoare crocanta din: ciocolata menaj, fructe confiate, unt, zahar, faina, drojdie, scortisoara si chimion. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 1 cana cu fructe confiate, fistic, nuci, alune pentru aluat: 150 g unt 100 g zahar 250 g faina 1 varf de lingurita cu drojdie uscata 1 praf de scortisoara 1 lingurita cu chimion Mod…
Deliciu festiv
Deliciu festiv din: margarina, zahar, ou, galbenusuri, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, sare, biscuiti, lapte, rom, margarina, nuci, cacao si zahar pudra. Ingrediente: 250 g margarina 250 g zahar 1 ou 3 galbenusuri faina cat cuprinde coaja de lamaie si portocala sare pentru crema de nuci: 300 g biscuiti populari 150 ml lapte…
Pachetele cu gem sau branza
Pachetele cu gem sau branza din: aluat de cozonac, gem, nuci, zahar pudra, branza dulce, lamaie, stafide, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: aluat de cozonac 1 borcan de gem 100 g nuci zahar pudra pentru umplutura: 300 g branza dulce 1 lamaie 100 g stafide 2 oua 2 linguri cu zahar 2 pliculete cu…
Briose cu fructe de padure
Briose cu fructe de padure din: aluat de cozonac, fructe de padure, miere si zahar pudra. Ingrediente: aluat de cozonac 400 g fructe de padure (congelate) 2-3 linguri cu miere zahar pudra Mod de preparare: Din aluatul de cozonac, formează bile de dimensiunea unui ou mai mic. Apasă cu degetul în mijloc pentru a…
Melci insiropati
Melci insiropati din: aluat, unt, zahar, zahar vanilat, nuca macinata, stafide, lapte, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: aluat de cozonac 300 g unt 400 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 1 cana cu nuca macinata 100 g stafide 400 ml lapte 150 g zahar pudra 1-2 linguri cu zeama de lamaie …
Gogosi glazurate cu nuca
Gogosi glazurate cu nuca din: aluat de cozonac, zahar, albusuri, lamaie, nuca si ulei. Ingrediente: aluat de cozonac 250 g zahar 2 albusuri 1 lamaie 100 g nuca tocata ulei Mod de preparare: Intinde din aluatul de cozonac o foaie potrivit de groasă. Taie rotunduri cu ajutorul unui pahar. Lasă să crească cel puţin…
Placinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide
Placinta delicioasa cu mere, ghimbir si stafide din: faina, unt, zahar, nuci, coaja de lamaie, galbenus, mere, zahar, ghimbir, suc de mere si stafide. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina, plus extra pentru presarat 100 g de unt rece, taiat cuburi 50 g zahar 25 g nuci, macinate coaja rasa de la 1/2 lamaie 1…
Reteta zilei: Tarta cu fructe
Tarta cu fructe din: mere, suc de lamaie, scortisoara, zahar, mure, faina, unt, galbenusuri de ou si apa. Ingrediente pentru umplutura: 700g mere sucul de la ½ lamaie ¼ lingurita de scortisoara 20g de zahar 300g mure Ingrediente pentru aluat: 360g faina 180g unt nesarat 100g zahar 1 varf de cuțit de sare 2…
Reteta zilei: Clatite cu banane si topping de banane
Biscuiţi cu migdale si sos
Biscuiţi cu migdale si sos din: unt, zahar tos, oua, faina, migdale, zahar vanilinat, sare, esenta de migdale, frisca si ciocolata neagra. Ingrediente: 200 g unt 100 g zahar tos doua oua 200 g faina 200 g migdale doua pliculete zahar vanilinat un varf de lingurita cu sare jumatate de lingurita cu esenta de migdale…
Prăjitură cu mac şi coacăze
Prăjitură cu mac şi coacăze din: oua, zahar tos, lapte dulce, ulei de floarea soarelui, faina, lamaie, praf de copt, seminte de mac, sare, coacaze rosii si sos de coacaze. Ingrediente: 3 oua 125 g zahar tos 100 ml lapte dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 200 g faina o lamaie jumatate de pliculet…
Desert cu caise si lavanda
Desert cu caise si lavanda din: caise, miere si lavanda. Ingrediente: 12 caise 4 linguri cu miere 8 ramurele de lavanda inflorita Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi caisele. Scoateţi-le sîmburii. Incălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi tijele de lavandă. Puneţi deoparte 4 fire pentru ornat şi scoateţi florile de pe celelalte. Faceţi din staniol…
Ouă cu cremă de ciocolată
Ouă cu cremă de ciocolată din: ciocolata alba, frisca, unt, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, oua, faina, praf de copt si zahar pudra. Ingrediente: 230 g ciocolata alba 80 g frisca 200 g unt moale 75 g zahar 2 linguri zahar vanilat putina coaja de portocala rasa 3 oua 300 g faina 1/2 lingurita…
Plăcintă cu brânză proaspata si stafide
Ouă-acadele
Ouă acadele din: branza de vaci, zahar vanilat, fursecuri cu unt, bete de acadele, glazura de zahar colorata, elemente decorative de zahar. Ingrediente: 90 g branza de vaci 1 plic zahar vanilat 200 g fursecuri cu unt 20 bete de acadele circa 150 g glazura de zahar colorata elemente decorative de zahar Mod de…
Cremă de zahăr ars cu fructe
Cremă de zahăr ars cu fructe din: lapte, oua, zahar, coaja de portocala, zahar vanilinat si fructe. Ingrediente: 1 l lapte 7 oua 12 linguri de zahar coaja rasa de portocala zahar vanilinat fructe diverse Mod de preparare: Baţi cu mixerul ouăle cu 7 linguri de zahăr până când aproape îşi dublează volumul. Pui…
Iepuraşi şi ouă colorate
Tarta de ciocolata si branza
Tarta de ciocolata si branza din: faina, zahar vanilat, unt, galbenus, ciocolata amaruie, ciocolata cu cafea, frisca, branza de vaci, miere si smantana. Ingrediente: 250 g faina 2 plicuri zahar vanilat 225 g unt rece 1 galbenus 150 g ciocolata amaruie 150 g ciocolata cu cafea 325 g frisca 250 g branza de vaci 5…
Prajitura cu rubarba si branza de vaci
Prajitura cu rubarba si branza de vaci din: drojdie, lapte, zahar, faina, sare, scortisoara, unt, ou, rubarba, branza de vaci, smantana, oua, budinca de vanilie, migdale, faina si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 25 g drojdie 175 ml lapte caldut 60 g zahar 400 g faina 1 praf sare 1/2 lingurita scortisoara macinata 75 g…
Tort de capsuni cu branza
Tort de capsuni cu branza din: faina, zahar, margarina, oua, suc de lamaie verde, coaja de lamaie verde, migdale, gelatina, capsuni, branza de vaci, frisca si gem de capsuni. Ingrediente: 250 g faina 250 g zahar 140 g margarina 3 oua coaja rasa si sucul de la 1 lamaie verde 35 g migdale macinate 10…
Ruladă albă
Ruladă albă din: faina, unt, praf de copt, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, sare, mascarpone, frisca lichida, visine, esenta de vanilie, zahar si rom. Ingrediente: pentru aluat: 100 g faina 70 g unt 1/2 plic praf de copt 3 oua 150 g zahar pudra un plic zahar vanilinat 2 linguri apa un praf de sare…
Desert cu mascarpone si bezea
Desert cu mascarpone si bezea din: mascarpone, oua, albusuri, sare, zahar tos, zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: pentru crema: 250 g mascarpone 2 oua pentru bezele: 2 albusuri un praf sare 80 g zahar tos 80 g zahar pudra pentru decor: 50 g ciocolata Mod de preparare: Pentru bezele, albusurile cu un praf de…
Reteta zilei: Pavlova cu fructe de padure
Un desert clasic de bezea, frisca si fructe proaspete, pavlova cu fructe de padure, este usor de preparat si deosebit de delicios. Ingrediente: 300g fructe de padure mixte 300ml smantana 50ml zahar pudra Ingrediente pentru bezea: 400g zahar 200g albus de ou 200ml apa Mod de preparare: Preparati bezeaua, puneti zaharul si apa…
Fursecuri cu nuca si zahar pudra
Strudel cu flori de salcâm si nuci
Strudel cu flori de salcam si nuci din: aluat foitaj, flori de salcam, unt, cacao, lapte, zahar tos, nuci, scortisoara, ou, zahar si ciocolata. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 2 boluri pline cu flori de salcam 1 pachet unt (margarina) 2 linguri cacao 4 linguri lapte 1 cana zahar tos 1 cana nuci macinate 1…
Salata de portocale
Salata de portocale din: portocale, zahar brun, pudra de scortisoara, apa de flori de portocal si frunze de menta. Ingrediente: 4 portocale 2 linguri cu zahar brun 4 varfuri de cutit cu pudra de scortisoara 3 linguri cu apa de flori de portocal 6 frunze de menta Mod de preparare: Curăţaţi portocalele de coajă…
Desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide
Desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide din: ciocolata de menaj, smantana vegetala, frisca, lichior de cafea, stafide, cozonac, faina, sare, zahar, unt, bors si apa. Ingrediente: Pentru mousse: 600 g ciocolata de menaj cu lapte 60 ml smantana vegetala 30-40 ml lichior de cafea 300 ml frisca lichida foarte rece 100 g zahar…
Deliciu cu crema de branza si stafide
Deliciu cu crema de branza si stafide din: faina, zahar, lapte dulce, ulei, sare, oua, zahar, branza de vaci, smantana, stafide galbene, coaja de portocala, albusuri, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 500 g faina 80 g zahar 250 ml lapte dulce 40 g drojdie 80 ml ulei 1 praf de sare…