Deserturi delicioase: Tort Tiramisu

Printeaza

O reteta delicioasa de tort tiramisu din: oua, zahar, praf de copt, foi de gelatina, oua, zahar pudra, mascarpone, cafea, amaretto si cacao.

Ingrediente:Tort Tiramisu

  •  5 oua
  • 125 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt

crema:

  • 3 foi de gelatina
  • 3 oua
  • 80 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml cafea tare, rece
  • 60 ml Amaretto
  • cacao

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu zahăr. Se înglobează albuşurile, bătute spumă în prealabil. Se adaugă apoi făina ameste­ cată cu praf de copt şi se omogenizează. Se aşază compoziţia într-un castron termorezistent uns (0 20 cm) sau într-o for­mă de tort (0 26 cm) şi se coace 30-35 min.

Se scoate şi se lasă să se răcească bi­ne. 2 Se înmoaie gelatina în apă rece. Se separă ouăle: gălbenuşurile se bat în bain-marie cu zahăr pudră. Se dizolvă înăuntru gelatina.

Se înglobează mascarpone, urmat de albuşurile bătute cu za­hăr vanilat. Se taie blatul pe 3 niveluri.

Se amestecă lichiorul cu cafea şi se însiropează cele trei blaturi. Se clăteşte castro­nul cu apă şi se tapetează cu folie de plastic transparentă pentru alimente.

Se aşază straturi alternative de blat şi cremă; deasupra trebuie să se afle un blat. Se dă tortul la frigider cca 4 ore. Se răstoarnă pe un platou şi se pudrează cu cacao.

Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.