Deserturi delicioase: cremă de ciocolată, cremă de lămaie, cremă de zahăr ars

Printeaza

Pentru cei innebuniti dupa dulciuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de desert.

Deserturi delicioase

Cremă de ciocolată cu ciocolată albă

O reteta gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte, galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata alba si ciocolata amaruie.

Ingrediente:Cremă de ciocolată cu ciocolată albă

  • 3 dl lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri de zahăr tos
  • 4 linguri de făină
  • 80 g praf de cacao amară
  • coaja de la 1 lămâie
  • 70 g ciocolată albă
  • 50 g ciocolată amăruie

Mod de preparare:

Incălziţi într-o crăticioară laptele cu coaja de lămâie; stingeţi focul înainte să dea în clocot. Intr-o cratiţă, bateţi gălbenuşurile cu zahărul şi încorporaţi făina trecută prin sită şi lapte­le cald. Puneţi-le pe aragaz la foc potrivit şi lăsaţi-le să fiarbă circa 10 minute, ameste­când continuu, până se întăreşte crema.

Scoateţi coaja de lămâie şi turnaţi crema într-un castron, adăugaţi cacao, amestecaţi bine, apoi împărţiţi crema de ciocolată în cupe individuale şi lăsaţi-o să se răcească la frigider cel puţin 2 ore.

Cam cu jumătate de oră înainte de a o servi, topiţi ciocolata albă în bain-marie la foc potrivit, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

Decoraţi.suprafaţa cremei cu cio­colata albă topită, completaţi cu solzişori de ciocolată amăruie, apoi puneţi iar cupele în frigider, până când le serviţi.

Cupe cu cremă de lămaie

O reteta de cupe cu crema de lamaie din oua, zahar, lamai, faina, lapte, unt si zahar de trestie.

Ingrediente:Cupe cu cremă de lămaie

  • 5 ouă
  • 220 g zahăr
  • 5 lămâi netratate
  • 1 linguriţă de făină
  • 1/2 pahar de lapte
  • 20 g unt
  • 4 bastonaşe de zahăr de trestie, cristalizat

Mod de preparare:

Incălziţi laptele într-o oliţă; într-o crăticioară, amestecaţi un gălbenuş cu o lingură de zahăr şi cu făina până obţineţi o compoziţie albă şi spumoasă. Diluaţi-o cu laptele turnat puţin câte puţin şi puneţi crăticioara pe ara­gaz la foc foarte mic. Amestecaţi tot timpul până se îngroaşă crema.

Spălaţi şi ştergeţi patru lămâi, radeţi-le coaja, stoarceţi-le şi strecuraţi-le zeama într-un cas- tronel. Topiţi într-un ibric untul în bain-marie, turnaţi deasupra zeama şi coaja de lămâie, zahărul şi ouăle rămase, fiecare separat. Amestecaţi până obţineţi o compoziţie omo­genă, după care puneţi iar ibricul pe foc, în bain-marie. Fierbeţi până se îngroaşă.

Scoateţi recipientul din bain-marie şi strecu­raţi crema de lămâie fierbinte printr-o stre­curătoare deasă. Lăsaţi-o să se răcească, amestecând din când în când, apoi încorpo­raţi încet, încet crema. Omogenizaţi bine noua cremă obţinută şi turnaţi-o în cupe separate, apoi băgaţi-o iar în frigider cel puţin 1 oră şi jumătate.

Serviţi cupele ornate cu coajă tăiată fâşioare şi cu bucăţele din lămâia rămasă, însoţite de bastonaşe din zahăr de trestie cristalizat.

Cremă de zahar ars cu ciocolată amară

O reteta de crema de zahar ars cu ciocolata amara din: ciocolata amara de menaj, smantana, galbenusuri, zahar pudra, zahar tos, scortisoara si sare.

Ingrediente:Cremă de zahar ars cu ciocolată amară

  • 200 g ciocolată amară de menaj
  • 4 dl smântână proaspătă
  • 3 gălbenuşuri
  • 45 g zahăr pudră
  • 30 g zahăr tos
  • 1 baton de scorţişoară
  • sare

Mod de preparare:

Turnaţi într-o crăticioară smântână, adăugaţi scorţişoara şi fierbeţi-o pe foc foarte mic, cât să nu dea în clocot. Stingeţi focul şi lăsaţi-o să se răcească 20 de minute, după care scoateţi scorţişoara. între timp, tăiaţi ciocolata solzişori fini şi puneţi-o în smântâ­nă, apoi daţi iar la foc mic, amestecând până se topeşte bine toată compoziţia.

Intr-un castron, bateţi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu un vârf de cuţit de sare, până obţineţi o spumă: încorporaţi smântâ­nă în ciocolată, turnând-o puţin câte puţin şi amestecând continuu cu telul.

Impărţiţi crema în patru cupe individuale şi puneţi-le într-o tavă cu margini înalte. Turnaţi în tavă apă fierbinte până la jumăta­tea înălţimii recipientelor şi fierbeţi-le în bain-marie în cuptorul încins la 180°C circa 30 de minute, până se întăreşte crema.

Scoateţi din tavă cupele şi lăsaţi-le să se răcească, după care băgaţi-leîn frigider cel puţin 4 ore. Inainte de a le servi, presăraţi suprafaţa cre­mei cu zahăr tos şi puneţi cupele sub gră­tarul cuptorului, să se caramelizeze zahărul.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.