Desert: Tort cu crema de zahar ars

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: zahar, lapte, oua, lamaie, faina, budinca de vanilie.

Ingrediente crema de zahăr ars:Tort_cu_crema_de_zahar_ars

  • 10-12 linguri zahăr
  • 1/2 I lapte
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • coajă de lămâie sau portocală

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină

 

Ingrediente crema:

  • 500 ml lapte
  • 2 budinci vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă de 3-4 I pui 12 linguri de zahăr cu vârf şi-l laşi să se caramelizeze. Intinzi cara­melul pe marginea cratiţei, rotind cratiţa de jur-împrejur. Baţi albuşurile cu 3 linguri de zahăr, adaugi gălbenuşurile şi laptele  rece, coaja de lămâie rasă.

Dai totul la cuptor pentru 35 de minute.

Pregăteşti blatul aşa: Separi gălbenuşurile de albuşuri şi pe acestea din urmă le baţi cu cele 6 linguri de zahăr. Adaugi şi gălbenuşurile pe rând şi apoi făina. Amesteci uşor.

Când crema din cup­tor prinde o crustă deasu­pra, torni compoziţia de blat peste ea şi o dai din nou la cuptor, fără să se desprin­dă de pe margini. Când s-a copt blatul, îl răstorni pe un platou.

Pregăteşti crema aşa: Faci o budincă din 500 I lapte, praful de budincă şi zahăr, iar când s-a răcit, adaugi pache­tul de margarină. Amesteci şi pui crema peste blat. îmbraci tortul cu budincă şi ornezi după dorinţă.

Tort cu crema de zahar ars

Tort_cu_crema_de_zahar_ars

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.