Desert: tarte cu capsuni

Printeaza

Desert: tarte cu capsuni din: zahar, vanilie, unt, capsuni, aluat.

Ingrediente:Desert: tarte cu capsuni

  • 4 linguri cu zahăr pudră
  • 1 păstaie de vanilie, desfăcută, sau 1/2 linguriţă cu esenţă de vanilie
  • 30 g unt
  • 16 căpşune mari, curăţate
  • 200 g aluat foitaj

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Pune vanilia şi zahărul într-o crăticioară, pe foc mic şi lasă până când zahărul se caramelizează, amestecând din când în când.

Toarnă repede caramelul în formele de tartă.

Pune câte o bucăţică de unt în fiecare, apoi aranjează jumătăţi de căpşune, cu tăietura în sus, în formă de floare, întinde aluatul pe o suprafaţă de lucru,
până obţii un pătrat de 20×20 cm.

Taie cercuri de 4×10 cm şi aşază-le deasupra fructelor din forme.

Coace 20-25 de minute, până când aluatul a crescut şi a devenit auriu. Lasă-le să se răcească 10 minute, apoi scoate-le cu ajutorul unui cuţit.

Serveşte-le călduţe, cu friscă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.