Desert: tarte cu capsuni
PrinteazaDesert: tarte cu capsuni din: zahar, vanilie, unt, capsuni, aluat.
- 4 linguri cu zahăr pudră
- 1 păstaie de vanilie, desfăcută, sau 1/2 linguriţă cu esenţă de vanilie
- 30 g unt
- 16 căpşune mari, curăţate
- 200 g aluat foitaj
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Pune vanilia şi zahărul într-o crăticioară, pe foc mic şi lasă până când zahărul se caramelizează, amestecând din când în când.
Toarnă repede caramelul în formele de tartă.
Pune câte o bucăţică de unt în fiecare, apoi aranjează jumătăţi de căpşune, cu tăietura în sus, în formă de floare, întinde aluatul pe o suprafaţă de lucru,
până obţii un pătrat de 20×20 cm.
Taie cercuri de 4×10 cm şi aşază-le deasupra fructelor din forme.
Coace 20-25 de minute, până când aluatul a crescut şi a devenit auriu. Lasă-le să se răcească 10 minute, apoi scoate-le cu ajutorul unui cuţit.
Serveşte-le călduţe, cu friscă.
Pofta buna!