Desert cu rubarba si ghimbir

Printeaza

O reteta de desert cu rubarba si ghimbir din: rubarba, ghimbir, zahar tos, vin alb, mascarpone, smantana, zahar pudra si ghimbir confiat.

Ingrediente:Desert cu rubarba si ghimbir

  • 400 g rubarba, taiata cubulete mici
  • 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, decojita si tocata fin
  • 75 g de zahar tos
  • 100 ml de vin alb
  • 100 g mascarpone
  • 300 ml de smantana lichida pentru frisca
  • 50 g de zahar pudra
  • 2 bucati de ghimbir confiat, tocate fin

 

Mod de preparare:

Se pun rubarba, ghimbirul, zahărul şi vinul într-o cratiţă. Se fierb la foc mic patru-cinci minute, până când se înmoaie rubarba. Se dă deoparte şi se lasă la răcit. Intr-un bol, se bat smântână, mascarponele şi zahărul pudră până capătă o consistenţă fermă.

Se pasează cu o furculiţă patru linguri din cantitatea de rubarbă şi se încorporează în amestecul cremos.

Se împarte restul de rubarbă în patru pahare, păstrând puţin deoparte. Se adaugă crema de mascarpone şi se decorează cu bucăţele de ghimbir confiat şi rubarba rămasă. Se pot da la rece pentru câteva ore înainte de a fi servite.

Desert cu rubarba si ghimbir

Desert cu rubarba si ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.